Oulun kaupunkipyörät myöhästyvät rajusti – pinkit Sykkelit käyttöön vasta elokuussa - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun kaupunkipyörät myöhästyvät rajusti – pinkit Sykkelit käyttöön vasta elokuussa

Sykkeli-kaupunkipyörien asemat asennetaan heinäkuun aikana ja pyörät otetaan käyttöön 1.8.

Oulussa ei pääse huristelemaan pinkeillä Sykkeleillä vielä kesä-heinäkuussa.­

15.6.2019 9:16

Kauan odotetut ja Sykkeleiksi nimetyt kaupunkipyörät piti ottaa käyttöön kesäkuun alussa, mutta kaupunkipyöräjärjestelmän palveluntuottaja NextBike on ilmoittanut, että pyörien ja asemien toimitus Ouluun viivästyy.

Viivästys aiheutuu palveluntuottajasta johtuvista syistä, joten kaupunki on oikeutettu tuntuvaan viivästyssakkoon jokaiselta viivästysviikolta. Kaupunki maksaa palvelusta ainoastaan toteutuneilta operointikuukausilta. Kesä- ja heinäkuun osalta NextBike ei ole oikeutettu operointikorvaukseen.

Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaarala kertoo, että pyöräasemat asennetaan paikoilleen heinäkuun aikana. NextBiken maksamaa viivästyssakon määrää hän ei pysty arvioimaan.

– Asia ei ole ihan yksinkertaisesti määriteltävä, viivästyssakko määräytyy tarkasti vasta sitten kun pyörät saadaan käyttöön eli tiedetään viivästyksen määrä ja muut asiaan vaikuttavat tekijät. Viivästyssakko on kuitenkin tuntuva, hän huomauttaa.

Pinkit Sykkelit ovat kolmevaihteisia ja niissä on sekä jalka- että käsijarru. Varusteina ovat lisäksi valot, pikasäädöllä toimiva istuin, kiinteä ohjaustanko, pieni tavarateline edessä ja kahvaan sijoitettu soittokello.

Pyörässä on gps-paikannin, jonka avulla etsitään kadonneet pyörät. Paikantimen toivotaan hillitsevän myös pyörävarkauksia.

Sykkelit ovat keränneet kevään aikana paljon kiinnostusta ja monet odottavat niiden piristävän kaupunkikuvaa kesän aikana. Pinkkien kaupunkipyörien palvelusopimus on kestoltaan kymmenen vuotta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?