Oulun suurlähetystö aukeaa perjantaina Kamppiin – Maustetytöt ilmaiskonsertissa

Julkaistu:

Oulun imagokampanjointi Helsingissä alkoi Rautatientorin metroasemalla 2016 ja jatkui viime kesänä Oulusporalla.
Oulun kaupunki avaa perjantaina 7. kesäkuuta Kampin kauppakeskukseen Helsinkiin oman suurlähetystönsä. Lähetystön avajaisia vietetään aamusta alkaen. Paikalla on tietysti myös itse suurlähettiläs eli oululaislähtöinen näyttelijä Ernest Lawson.

Suurinta yleisömenestystä odotetaan suurlähetystön liepeille perjantaina 7.6. kello 17-17.30, jolloin tämän hetken kuumin tyttöduo Maustetytöt soittaa ilmaiskeikkansa.

Suurlähetystö-viikonloppu on täynnä ohjelmaa, joka on suunnattu opiskelijoille, kulttuurinnälkäisille ja lapsiperheille. Lisäksi oululaiset ovat kirjoittaneet satoja postikortteja suoraan helsinkiläisille, joita jaetaan ja luetaan Kampin ostoskeskuksen kävijöille koko viikonlopun ajan.

Perjantaipäivä on opiskelijapäivä, joka päättyy suurlähettilään tarjoamaan äänettömään perjantai-discoon. Lauantaina keskustellaan, onko Oulusta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Panelistina muun muassa tuleva ministeri Hanna Sarkkinen. Sunnuntai on lapsiperheiden päivä ja esiintymässä muun muassa Soiva Siili ja stand up -koomikko Matti Patronen.

– Vetäisen henkiset kurahousut jalkaan ja puhun Siili-poikien kanssa puuta heinää. Soittelemme myös lasten ja lastenmielisten iloksi, sanoo Patronen.


Suurlähetystö on osa Oulun kaupungin imagokampanjasarjaa, jolla kaupunki haluaa esitellä parhaita puoliaan pääkaupunkiseutulaisille. Kampanjointi aloitettiin Helsingin Rautatientorin metroasemalla vuonna 2016 ja jatkettiin 2017 liikennöimällä puoli vuotta Oulusporalla Helsingin ydinkeskustassa.