rac

Oulun ”kultatori” ääriään myöten täynnä! Miikalta viiltävä lohkaisu Leijonien peleistä

Julkaistu: , Päivitetty:

Oululaiset kiekkofanit juhlivat sydämen kyllyydestä kevätyössä.
Suomen MM-kultaa juhlittiin perinteisin menoin Oulun kauppatorilla sunnuntaiyönä. Kiekkofanit kiipeilivät Toripolliisi-patsaalle ja kauppahallin katolle, ajelivat äänimerkit ulvoen Rantakatua ja lauloivat tunnetuimmat kannustuslaulut.

Tori alkoi täyttyä välittömästi kultapelin jälkeen ja illan kuluessa paikalle saapui tuhatmäärin ihmisiä. Joidenkin arvioiden mukaan MM-peli sai liikkeelle enemmän väkeä kuin Oulun Kärppien SM-liigan voittopeli vuosi sitten.

Rantakadun ruuhkassa liikkuivat sulassa sovussa Porchet, rantakirput ja avoautot. Suomen liput liehuivat ja megafoneista kaikuivat karhealla äänellä lauletut laulut.

Suomen joukkueen sankarista ei jäänyt kuulaassa kevätyössä epäselvyyttä:

– Löikö Mörkö sisään? No löi! Mörkö, Mörkö, Mörkö, huudot kaikuivat pitkin kaupunkia.

Suomen voitosta herkistynyt Miika P. antoi Ilta-Sanomille viiltävän arvion Suomen peleistä.

– Yllättävän hyvin jätkät pärjäsivät. Uskomattomia kuvioita ja kellontarkkaa toimintaa. Anttila oli oikea mies oikeassa paikassa, vaikka hieman pettynyt olin, ettei tehnyt hattutemppua tänään, Miika lohkaisi hymy korvissa.

Välillä toriyleisö innostui laulamaan yhdessä Maamme-laulua, välillä taas Poika saunoi. Kevätyössä innostuttiin myös Ihanaa Leijonat ihanaa! -laulantaan.

Kaveriporukassa torille saapuneet Jere Rönkkö, Otto Kähkönen, Jere Päivärinta ja Mikko Rantama antoivat mitalista kunnian hyökkääjä Marko Anttilalle ja maalivahti Kevin Lankiselle.

– Mörkö oli ehdottomasti paras, mutta Lankista ei saa unohtaa. Hyvältä tuntuu olla maailman paras, pojat hehkuttivat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt