Kokoomuksen ääniharava Sirpa Pietikäinen: ”Tämä on mun oloista hommaa”

rac

Julkaistu:

Meppikonkarin mielestä suomalaiset ovat olleet entistä aktiivisempia vaalikentillä.
Suomen europarlamentaarikkona vuodesta 2008 lähtien toiminut kokoomuksen Sirpa Pietikäinen ei ole yllättynyt hyvästä vaalimenestyksestään. Kun äänistä on laskettu yli 89 prosenttia, Pietikäinen on kerännyt kokoomuslaisista mojovimman potin. Hänen äänimääränsä on kivunnut yli 68 000 äänen ja vertailulukujen mukaisessa tilastossa hän on kirkkaasti ykkönen.

60-vuotias Pietikäinen ei silti päästele riemunkiljahduksia ennen kuin jokainen ääni on laskettu.

– Hyvältä näyttää, mutta minulla on joka vaaleissa periaatteena, että odotellaan loppuun asti eikä veikkailla voittajia ennen aikojaan, hän kommentoi kokoomuksen vaalivalvojaisiin kävellessään.

Pietikäinen on edustanut Suomea meppinä kaksi täyttä kautta ja yhden vuoden kestäneen pätkäkauden. Sitä ennen hän toimi kansanedustajana vuosina 1983–2003. Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta ja hän sanoo olevansa Europarlamentissa juuri oikealla paikalla.

– Se on juuri mun oloista hommaa. Parlamentissa pääsee vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla asioihin, hän toteaa.

Vaalityö on konkarin mukaan tuonut tällä kertaa esiin entistä aktiivisemmat äänestäjät. Turuilla ja toreilla on kyselty monipuolisesti erilaisista asioista.

– Ihmiset ovat olleet hyvin aktiivisia. He ovat kyselleet ilmastopolitiikasta ja ympäristöasioista. Sosiaalisesta ulottuvuudesta on myös tullut paljon kysymyksiä. Olen kiertänyt paljon ihmisten keskellä ja huomasin, että nyt on entistä enemmän kiinnostusta siihen miten EU-asioita hoidetaan, Pietikäinen pohtii.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt