Vaarallisia leikkejä Toppilan tyhjissä rakennuksissa – viikon sisällä jo neljä tulipaloa - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Vaarallisia leikkejä Toppilan tyhjissä rakennuksissa – viikon sisällä jo neljä tulipaloa

Toppilan alueen tyhjistä rakennuksista on muodostunut epävirallisia nuotiopaikkoja.

Vanha teollisuushalli on jäänyt keskelle Toppilansalmen uutta asuinaluetta.­

23.5.2019 17:55

Oulun pelastuslaitos on sammuttanut viikon aikana neljä tyhjissä rakennuksissa ollutta tulipaloa Toppilassa. Erityisen suosittu nuotiopaikka on vanha teollisuushalli Siilotiellä. Siellä on sammutettu paloa viikon aikana kolme kertaa.

Tyhjät rakennukset ovat jääneet keskelle Toppilansalmen aluetta, joka on muuten rakennettu täyteen uusia kerrostaloja.

Teollisuushalliin oli sytytetty muovijätteistä nuotio jälleen torstaina iltapäivällä. Pelastuslaitos sammutti paloa klo 17 jälkeen. Alueelle muodostui runsaasti mustaa savua, joka näkyi muutaman kilometrin päähän palopaikasta.

Keskiviikkona pelastuslaitos sammutti jätteisiin sytytettyä paloa Mallastiellä sadan metrin päässä Siilotien teollisuusrakennuksesta. Päivystävä palomestari Marko Hottinen sanoo, että nämä kaksi kohdetta ovat olleet keväisin suosittuja nuotiopaikkoja.

Mallastien rakennuksessa paloi viimeksi keskiviikkona.­

– Aika monesti olemme saaneet sammuttaa paloja näistä kahdesta kohteesta. Vanha teollisuushalli varsinkin on todella vaarallinen paikka tällaisille leikeille. Turvallisempiakin leikkipaikkoja kaupungista löytyy. Halli on sokkeloinen ja siellä on avoimia kuiluja, joihin voi savun keskellä pudota, Hottinen mainitsee.

Halliin on sytytetty nuotioita rakennuksen sisällä olevista puu- ja muovijätteistä. Hottisen mukaan tiloihin on liian helppo pääsy. Osa lukituista ovista on murrettu auki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?