Kaksi kuoli rekan ja henkilöauton kolarissa Simossa – Nelostie oli poikki tuntikausia - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kaksi kuoli rekan ja henkilöauton kolarissa Simossa – Nelostie oli poikki tuntikausia

Julkaistu: 15.5.2019 17:15

Yliopisto: Valintakokeesta onnettomuuden vuoksi myöhästyneet saavat uuden mahdollisuuden vuoden päästä.

Nelostie on jälleen avattu liikenteelle Simossa aamulla tapahtuneen onnettomuuden raivaustöiden jäljiltä, kertoi Lapin poliisi tviitissään iltapäivällä puoli viiden jälkeen.

Lähellä Maksniemen risteystä tapahtui noin kuuden aikaan keskiviikkoaamuna henkilöauton ja sahatavaralastia kuljettaneen rekan kolari. Poliisi vahvistaa, että kummankin ajoneuvon kuljettajat kuolivat. Onnettomuudessa kuolleet olivat miehiä. Poliisi on tavoittanut heidän lähiomaisensa.

Tie oli suljettu liikenteeltä monta tuntia ja ruuhkautui pahoin.

Lapin poliisi muistuttaa tiellä liikkuvia, että ohittelu ei edistä matkantekoa alueella, kun kilometrien mittaiset ajoneuvojonot lähtevät liikkeelle.

Paikalla oli päivällä käytössä kiertoreitti, joka on kelirikon vuoksi äärimmäisen huonokuntoinen. Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Pekka Alamommo kertoi päivällä STT:lle, että osa henkilöautoista kiersi reitin kautta omalla vastuullaan, mutta raskaalle liikenteelle kiertotie ei sovellu ollenkaan.

Aiemmin päivällä kolme ihmistä loukkaantui kiertoreitillä kahden henkilöauton peräänajossa, mutta tilanne oli nopeasti ohi ja loukkaantuneet toimitettiin sairaalahoitoon.

Valintakokeesta myöhästyjille seuraava mahdollisuus vuoden päästä

Liikennetilanne vaikutti yllättävällä tavalla useisiin Oulun yliopiston lääketieteellisten alojen valintakokeeseen pyrkineisiin hakijoihin, jotka myöhästyivät kokeesta onnettomuuksien takia. He menettivät mahdollisuuden osallistua kokeeseen ja voivat pyrkiä sisään seuraavan kerran vasta vuoden päästä.

Kokeen viimeistä mahdollista saapumisaikaa ei voinut yliopiston mukaan viivyttää, koska koe järjestettiin samanaikaisesti viidellä paikkakunnalla.

Oulun yliopisto kertoo tiedotteessaan, ettei myöhästyneille ole mahdollista järjestää uusintakoetta. Lääketieteellisten alojen valtakunnallisen valintatoimikunnan puheenjohtaja Petri Kulmala perustelee ratkaisua sillä, että vain täysin samaan valintakokeeseen osallistuneet hakijat ovat vertailukelpoisia.

– Jos järjestettäisiin eri koe, pisteytys ei olisi vertailukelpoinen. Asetelma laittaisi kaikki noin 8 600 lääketieteellisten alojen hakijaa eriarvoiseen asemaan, Kulmala sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?