Vankeustuomio myös toiselle Oulun seksuaalirikolliselle – houkutteli tyttöä tarjoamalla rahaa tapaamisista

Julkaistu:

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksi vuodeksi vankeuteen.
Viime vuoden lopulla ilmi tulleesta laajasta seksuaalirikosvyyhdestä annettiin tänään toinen tuomio. Oulun käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan Yosefi Shiraqan kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Teot ovat tapahtuneet Oulussa yksityisasunnossa 15.9.-27.10.2018.

Oikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mies on ollut tekoaikaan 13-vuotiaan tytön kanssa sukupuoliyhteydessä ja tehnyt hänelle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Yosefi ja tyttö ovat tavanneet sosiaalisen median kautta kun mies on ottanut tähän yhteyttä. Tapaamiset on järjestetty miehen asunnossa. Mies on tarjonnut tytölle tapaamisista myös rahaa.

Oikeuden mielestä teot ovat olleet törkeitä huomioon ottaen tytön ja miehen välinen ikäero sekä se, että mies on käyttänyt hyväkseen nuoren tytön kiinnostusta ja tarjonnut rahaa tapaamisista.

– Vastaajan on pitänyt havaita ainakin jotakin puutteita asianomistajan kyvyissä ilmaista itseään, kyvyssä itsenäiseen toimintaan sekä päätöksentekokyvyssä, jotka osaltaan ovat olleet merkkinä asianomistajan haavoittuvuudesta hänen nuoren ikänsä ohella, oikeus perustelee tuomiotaan.

Nyt käsittelyssä oleva kahdeksan miehen ja yhden alaikäisen uhrin vyyhti tuli ilmi Oulussa viime vuoden lopulla. Poliisi tiedotti vangitsemisista 1. joulukuuta. Käräjäoikeuden mukaan jutussa on nostettu jo neljäs syyte 29-vuotiaalle miehelle. Häntä syytetään niin ikään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyteratkaisu on edelleen tekemättä neljän epäillyn osalta.