Kauppakeskuksessa rauhallinen sunnuntai – Oulun poliisi selvittelee uhkauksia

Julkaistu:

Uhkaus julkaistiin perjantaina, mutta se poistettiin myöhemmin Tor-verkosta.
Oulun poliisi on selvitellyt kauppakeskus Valkeaan viikonloppuna kohdistunutta toista uhkausta. Uhkaus oli kohdistettu sunnuntaille 12.5. Ilta-Sanomat sai kuvakaappauksen uhkauksesta klo 15.

Uhkaus tehtiin Tor-verkossa, mutta se poistui sieltä myöhemmin.

– Varauduimme eilen uhkaukseen monin tavoin ja teimme erilaisia tarkistuksia. Kauppakeskuksessa ei sunnuntain aikana havaittu mitään tavallisuudesta poikkeavaa ja se oli avoinna normaalisti, poliisi tiedottaa.

Perjantain viesti oli jo toinen kauppakeskukseen lyhyen ajan sisällä kohdistettu uhkaus. Poliisi kehottaa lähettämään pienetkin vihjeet uhkauksien tekijästä Oulun poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisin mukaan esitutkinnat ovat kesken molempien uhkausten osalta.

– Haluamme muistuttaa, että jos havaitset jonkun uhkauksen verkossa, ilmoita siitä poliisille ja tallenna uhkaus esimerkiksi kuvakaappauksena. Älä jaa uhkausta eteenpäin sosiaalisessa mediassa tai muutoin verkossa. Jos poliisi on ottanut kantaa uhkaukseen sosiaalisen median kanavissa tai tiedotteessa, voit luottaa asian olevan poliisin tiedossa ja hoidossa, poliisi huomauttaa tiedotteessaan.