Oulun seksuaalirikosvyyhdistä ensimmäinen tuomio – 4 vuotta ehdotonta vankeutta

Julkaistu:

Oulun käräjäoikeus on antanut ensimmäisen tuomion seksuaalirikosjutussa, jossa on syytettyä kahdeksan ulkomaalaistaustaisia miestä yhden alaikäisen tytön hyväksikäytöstä.
Käräjäoikeus on tuominnut Rahmani Gheibalin 4 vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teot ovat tapahtuneet Oulussa huhtikuun ja syyskuun 2018 välisenä aikana. Oikeus antoi tuomiosta julkisen selosteen. Juttu on käsitelty suljetuin ovin uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.

21-vuotias Gheibali on tullut Suomeen turvapaikanhakijana vuoden 2016 alussa. Hän on ollut sijoitettuna muun muassa Vallinkorvan vastaanottokeskukseen Oulussa.

Paljon valtakunnallista huomiota herättänyt seksuaalirikosvyyhti paljastui viime vuoden lopulla, kun Oulun poliisi tiedotti epäiltyjen miesten vangitsemisista 1. joulukuuta.

Muutamaa päivää myöhemmin poliisi julkisti tiedotteen, jossa varoitettiin alaikäisiä tyttöjä ja nuorten vanhempia sosiaalisen median vaaroista. Poliisin mukaan suomea taitamattomat ulkomaalaistaustaiset miehet ovat houkutelleet alaikäisiä tyttöjä sosiaalisen median kautta kontaktiin heidän kanssaan.

Tekohetkellä 13-vuotiaan tytön epäillään joutuneen kuukausia kestäneen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön ja törkeiden raiskausten uhriksi viime kesän ja syksyn aikana. Rikosten epäillään tapahtuneen Oulussa yksityisasunnoissa.

Käräjäoikeus käsittelee rikosvyyhdin tapaukset erillisinä juttuina. Seuraava tuomio annetaan 14. toukokuuta. Tapausten käsittely jatkuu oikeudessa heinäkuun alkupuolelle saakka.