Tuiran kirkko yritettiin sytyttää tuleen Oulussa – läheisen rakennustyömaan parakit liekehtivät

Oulun pelastuslaitos sai ilmoitukset molemmista paloista aamuyöllä neljän aikaan.

Rakennuskontit paloivat Kalliotiellä torstaina aamuyöllä. Samoihin aikoihin poliisi sai hälytyksen myös Tuiran kirkolle, jonka takapihan puolella oli yritetty sytyttää tulipalo.

25.4.2019 7:25

Rakennustyömaan toimisto- ja taukotilaparakkeja vaurioitui Oulun Tuirassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

– Sammutustyöt saatu päätökseen ja jälkivartiointi luovutettiin rakennusfirmalle noin kello 5.30. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa, kertoi palomestari Kimmo Virkkala, jonka mukaan pelastuslaitos ja poliisi selvittävät syttymissyytä yhteistyössä.

Virkkalan mukaan tapahtumapaikalla oli kahdessa kerroksessa yhteensä kymmenisen parakkia.

– Niistä kolme vaurioitui pahemmin palossa ja kolmeen tuli savu- ja vesivahinkoja, palomestari kertoo.

Pelastuslaitos sai heti parakkipalosta tulleen hälytyksen jälkeen ilmoituksen, että myös noin puolen kilometrin päässä sijaitsevan Tuiran kirkkoa oli yritetty sytyttää tuleen.

– Kirkon takapihan puolella seinän vierustalla oli palomateriaalia. Se ehdittiin kuitenkin sammuttamaan, eikä kirkko ehtinyt kärsiä vahinkoja.

Palossa vaurioitui pahemmin kolme konttia. Lisäksi ainakin kolmeen konttiin tuli savu- ja vesivahinkoja.

Virkkala kertoo, että poliisi selvittää myös Tuiran kirkkoon liittyvää tapausta. Palomestarin mukaan tilanteessa oli ainekset suurempaankin tuhoon.

– Jos paloa ei olisi havaittu nopeasti, huonomminkin olisi voinut käydä. Postinjakaja kuitenkin havaitsi palon ja ilmoitti siitä heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?