Unohda ostoshihna ja rairuoho – nyt tulee Oulun kirjaston palautusautomaattilive!

Julkaistu:

Vielä ehdit! Oulun pääkirjasto tarjoaa katsojille palautusautomaatin hihnan rullaamista tiistai-iltaan kello 20:een saakka.
Ensimmäistä kertaa järjestetty liveseuranta on saanut yllättävän suosion. Erikoiskirjastovirkailija Maria Holappa Oulun kirjastosta tarkistaa tilastoista, että päivän aikana latauskertoja on kello 15 mennessä melkein 2 800.

– Tämähän räjähti käsiin. Idea on ollut esillä monta vuotta, mutta nyt saatiin livestream toteutettua. Ihan minimivarustuksella mennään, web-kamera ja läppäri riittävät tekniikaksi, Holappa paljastaa kirjastoliven tekniikkaa.

Liveä voit katsoa alta:Kirjojen liikkuminen hihnalla on Holapan mukaan hypnoottinen kokemus. Keskimääräinen katseluaika on yli 10 minuuttia. Katsojien motiivia sen seuraamiseen on turha arvuutella.

– Siihen on yhtä monta syytä kuin seuraajaakin, Holappa pohdiskelee.

Ajatus livelähetyksestä sai alkunsa kuusi vuotta sitten, kun kirjastoon asennettiin uutta palautusautomaattia.

– Lapset tarkkailivat kirjojen kulkua hihnalla ja siitä nousi ajatus, että sitähän voisi lähettää joskus livenä muillekin, Holappa kertaa idean alkujuuria.

Automaatti lajittelee palautukset 21 kärryyn, jotka on nimetty tuttujen hahmojen mukaan. Joukossa on muun muassa Tiuhti ja Viuhti, Jörö ja Vilkas sekä Touho ja Hessu. Kärryistä kirjaston henkilökunta jakelee palautukset eteenpäin.

Katsojille on viihdykkeeksi ideoitu myös pieni kisa. Jos katsoja bongaa hihnalta kirjaston Myyrän ja laittaa sähköpostia kirjastoon, voi voittaa pienen yllätyslahjan. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen tiedotus.kirjasto@ouka.fi ja otsikoksi Myyräbongaus.

– Kirjoita viestiin kellonaika jolloin bongauksen teit. Ensimmäinen sähköpostin lähettänyt bongaaja saa pienen yllätyslahjan. Yllätys toimitetaan voittajalle noudettavaksi haluamastaan Oulun kaupunginkirjaston toimipisteestä. Myyrä saattaa seikkailla hihnalla useammankin kerran päivän aikana, kirjasto tiedottaa.

Kirjaston palautushihnan livestä kertoi aiemmin Kaleva.