Journalistiliitto maksaa Johanna Vehkoon oikeudenkäyntikulut – ostaa Junes Lokka -aiheisen pilakuvan

Julkaistu:

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Johanna Vehkoon viime viikolla sakkoihin kunnianloukkauksesta.
Journalistiliitto ostaa pilapiirtäjä Ville Rannan tekemän Junes Lokka -aiheisen pilakuvan ja maksaa tällä tavalla toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon oikeudenkäyntikulut, liitto tiedottaa.

Entinen Julkisen sanan neuvoston (JSN) jäsen Vehkoo luonnehti Lokkaa rajatulle joukolle julkisessa Facebook-päivityksessään muun muassa natsipelleksi ja rasistiksi. Oulun käräjäoikeus tuomitsi hänet viime viikolla sakkoihin kunnianloukkauksesta. Vehkoo aikoo valittaa tuomiosta.

Lokka on maahanmuuttovastaiseksi profiloitunut oululainen kunnanvaltuutettu, ja hän on viljellyt itse netissä loukkaavaa kielenkäyttöä. Jo esimerkiksi viime syksynä käräjillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu Lokka on tällä hetkellä syytteessä muun muassa useista kunnianloukkauksista ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Käräjäoikeus katsoi, että laki suojaa myös Lokan kaltaisen henkilön kunniaa ja että Vehkoolla oli tarkoitus halventaa Lokkaa.

Pilapiirtäjä Ranta päätti tukea Vehkoota myymällä tekemänsä piirroksen. Journalistiliitto haluaa puolustaa Vehkoota, koska hän on liiton mukaan joutunut itse häirinnän uhriksi.