Oulun seksuaalirikosvyyhdissä uusi tuomio: Mies tuomittiin alle 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta yli 3 vuoden vankeuteen - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun seksuaalirikosvyyhdissä uusi tuomio: Mies tuomittiin alle 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta yli 3 vuoden vankeuteen

Julkaistu: 17.4.2019 15:19

Rikokseen syyllistynyt mies ja tyttö eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Rikos tapahtui oululaisessa yksityisasunnossa viime vuoden marraskuussa.

Tyttö oli tapahtumien aikaan lähellä 16 vuoden suojaikärajaa. Toiselta paikkakunnalta kotoisin ollut tyttö tuli Ouluun, eikä hänellä ollut alkuun yöpaikkaa. Tyttö pääsi kuitenkin yöksi yhteen Oulussa sijaitsevaan yksityisasuntoon.

Asuntoon saapui myös 23-vuotias Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodour. Tyttö tuli huonovointiseksi ja hän meni nukkumaan.

Tyttö heräsi siihen, kun mies riisui häneltä housut pois ja oli sukupuolielimellään sekä sormillaan sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Tytölle tuli kaulalle mustelma.

– Vastaaja on siten käyttämällä hyväkseen sitä, että (tyttö) on ollut tiedottomuuden tai muun avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan, ollut sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan, Oulun käräjäoikeus totesi.

– Raiskauksessa kohteena on ollut kahdeksaatoista vuotta nuorempi lapsi. Ottaen huomioon edellä kuvatut seikat ja tapahtumaolosuhteet raiskaus on ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, oikeus linjasi.

Oikeuden mielestä syytteiden puolesta puhuivat erityisesti yhden todistajan kertomus sekä lääkärinlausunto. Tyttö ja mies eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Mies kiisti itse oikeudessa syyllisyytensä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Mies pysyy yhä vangittuna ja hänen passituspaikkansa on Oulun vankila.

Al-Bodour joutuu maksamaan tytölle 7 000 euron henkiset kärsimyskorvaukset. Lisäksi hän joutuu maksamaan kivusta ja särystä 100 euroa sekä muista kuluista 200 euroa. Mies joutuu maksamaan myös tytön oikeudenkäyntikuluja yli 3 800 euron verran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?