Lääkäreille tarjotaan huippupalkkaa Kemissä – päivystävistä lääkäreistä ja erikoisalojen hoitajista pulaa

Julkaistu:

Mehiläinen houkuttelee Länsi-Pohjan alueelle lääkäreitä ruhtinaallisella palkalla ja ilmaisella majoituksella.
Mehiläinen tarjoaa huippudiilejä Länsi-Pohjan alueelle. Pohjoiseen töihin tuleville lääketieteen lisensiaateille luvataan 20 000 euron kuukausipalkka ja majoitus. Kandin papereilla palkkaus pienenee kymmenellä prosentilla.

Lääkäreiden työskentelyalueena ovat Meri-Lapin kunnat Kemi, Keminmaa ja Tornio. Työtehtäviin kuuluvat muun muassa päivystys, vuodeosastotyö, vastaanotto, sektorityö ja päiväpoliklinikka. Kuukauden työaika on 200 tuntia. Asunnoksi tarjotaan solu tai yksiö sairaalan takana olevista kerrostaloista.

Alueella on kuukausipalkkaisten töiden lisäksi tarjolla keikkatöitä, joista maksetaan lääketieteen lisensiaateille 100 euroa tunnilta ja kandeille 90 euroa tunnilta.

Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtaja Lasse Männistö sanoo, että Länsi-Pohjan keskussairaalan lääkäritilanne on hyvä. Nyt avoinna olevissa paikoissa on kysymys lyhytaikaisista tehtävistä, joissa edellytetään päivystyksellistä työtä ja muuta lääkärintyötä useissa eri toimipisteissä 200 tuntia kuukaudessa.

– Kokonaisuutena lääkäritilanne on siis hyvä, mutta perusterveydenhuollossa meillä on muutamia tehtäviä avoinna ja etenkin päivystävien lääkäreiden löytäminen vaatii ajoittain suurta työtä. Myös hoitajien työtilanne on yleisesti hyvä, mutta tiettyjen erityisosaajien osalta kohtaamme hoitajissa työntekijäpulaa, Männistö sanoo.

Hänen mukaansa Länsi-Pohja on yleensä houkutellut lääkäreitä. Alueella koulutetaan erikoislääkäreitä monille erikoisaloille ja sairaala on haluttu erikoistumispaikka.

– Kiinnostus Länsi-Pohjan työmahdollisuuksia kohtaan on kasvanut lääkäreiden keskuudessa toimintamme aloituksen jälkeen. Olemme tuottaneet palvelut, myös päivystyspalvelut, toimintamme alusta lähtien 24/7. Työntekijät on siis aina löydetty kuhunkin tehtävään, hän mainitsee.

Länsi-Pohjan keskussairaala sijaitsee Kemissä. Sinne on keskitetty Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin yleissairauksien erikoissairaanhoidon palvelut. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin muodostavat Kemin ja Tornion kaupungit sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kunnat.

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy on Mehiläisen ja alueen kuntien omistama yhteisyritys, joka tuottaa valtaosan Länsi-Pohjan keskussairaalan erikoissairaanhoidon ja alueen perusterveydenhuollon palveluista.

Länsi-Pohjan lääkäritilanteesta kertoi aikaisemmin Lapin Kansa.