Ministeri Pirkko Mattila menetti 5 606 ääntä – pettyi rankasti lopputulokseen ja odottaa jo puusavottaa: ”Ei auta ulista”

Julkaistu:

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila keräsi vain 964 ääntä, kun neljä vuotta sitten ääniä kertyi peräti 6 570.
Sipilän hallituksen sosiaali- ja terveysministerinä vuoden 2016 elokuusta asti toiminut muhoslainen Pirkko Mattila ei suostu arvioimaan vaalitulosta ja sitä seuraavia hallitusneuvotteluja. Hän odottaa jo jokakeväistä puusavottaa.

– Vaalitulos on se mitä kansa antaa. Äänestäjiä ei pidä lähteä arvioimaan. Yritän ajatella asiaa enemmän järjellä kuin tunteella. Ei tässä auta ulista, Mattila kommentoi napakasti.

Oman äänimääränsä romahtamista hän ei osaa sen kummemmin selittää. Vaalityön aikana tunnelmat olivat vielä hyvät ja sinisten tilaisuuksissa riitti kävijöitä.

– Tuli palautetta, että hallitus on tehnyt hyvää työtä. Hossaan saatiin kansallispuisto ja työllisyys parani. Toisaalta Oulun seksuaalirikokset kytivät pinnan alla ja monella tavalla yritimme olla sen suhteen herkällä korvalla. Oli hirveän vaikea tunnistaa vaalikamppailun aikana tunnelmia suuntaan tai toiseen, Mattila analysoi.

Mattila oli eduskunnassa kaksi kautta. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja filosofian maisteri. Hän on työskennellyt anestesiahoitajana Oulun yliopistollisessa sairaalassa sekä kouluttajana aikuiskoulutuksessa.

Mattila sanoo, etteivät omat tulevaisuudensuunnitelmat ole vielä selvillä. Toimitusministeristön työ jatkuu kuitenkin vielä jonkin aikaa.

– En ole tehnyt etukäteen mitään varasuunnitelmaa. Tänään on vapaapäivä. Huomisesta lähtien katson miten rakennan oman tulevan polkuni. Politiikassa katse pitää suunnata aina horisonttiin. Siellä näkyvät Eu-vaalit, kuntavaalit ja seuraavat eduskuntavaalit, Mattila pohtii.

Oman poliittisen uran lisäksi ajattelua vaatii puolueen tulevaisuuden suunnittelu. Mattila on Sinisen tulevaisuuden Oulun piirin puheenjohtaja.

– Nyt on aika laajan analyysin paikka puolueen näkökulmasta, hän aprikoi.