Eduskuntaan nouseva Sebastian Tynkkynen kuittailee Sipilälle: Keskusta on leimannut meitä hävyttömästi

Julkaistu:

Perussuomalaisten riveistä eduskuntaan nouseva Sebastian Tynkkynen sanoo äänipottinsa ja koko puolueensa tuloksen olevan vahva viesti keskustan puheenjohtajalle Juha Sipilälle.
Sebastian Tynkkynen lähtee kansanedustajaksi Juha Sipilän tapaan Oulun vaalipiiristä. Hän keräsi vaalipiirinsä perussuomalaisista eniten ääniä, yli 9 000.

– Vaikeisiin asioihin pitää puuttua, ei vain helppoihin. Keskusta on leimannut hävyttömästi ihmisiä, jotka puhuvat maahanmuuton lieveilmiöistä, Tynkkynen sanoo.

Keskustan rökäletappion ja perussuomalaisten vaalivoiton niin Oulussa kuin koko Suomessakin on arveltu pohjaavan muun muassa Oulua repineisiin seksuaalirikoksiin, joiden epäillyt tekijät ovat ulkomaalaisia. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana aiemmin toiminut Tynkkynen on pitänyt aihetta voimallisesti esillä muun muassa sosiaalisen median kanavissaan.

Tynkkysen mukaan sadat tytöt ovat tulleet viime aikoina hänelle kokemuksiaan seksuaalisesta ahdistelusta Oulussa.

– Näiden tarinoiden paljous herätti minut puhumaan tästä. En voi olla hiljaa, kun pikkutyttöjä raiskataan kotikaupungissani.

Tynkkynen kertoo toivovansa maahanmuuttajiksi turvapaikanhakijoiden sijaan esimerkiksi opiskelijoita ja korkeasti koulutettuja ihmisiä.

– Jos otamme tänne väkeä liian heppoisin perustein, se aiheuttaa tämän että suomalaisten turvallisuudentunne vähenee ja samalla suomalaisten asenteet kovenevat.

Maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen lisäksi Tynkkynen aikoo taistella eduskunnassa nuorten syrjäytymistä vastaan ja koulutuksen puolesta.

– Toimittajat haluavat usein keskittyä maahanmuuttoon, mutta olen puhunut omassa kampanjassani myös nuorten syrjäytymisestä ja koulutuksesta paljon.

Tynkkysen mielestä perussuomalaisten menestystä selittää se, että puolue on kaikenlaista "mielettömyyttä" vastaan – oli kyse sitten ilmastonmuutoksen vaatimista toimista tai "kriittisen keskustelun vaimentamisesta".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt