Sipilä ja Halla-aho ottivat yhteen tentissä Oulussa – aihe tulenarka: ”Hirvittävillä asioilla haetaan valtaa”

Puolueiden puheenjohtajat kohtasivat tänään maanantaina Oulussa Kalevan ja Yle Oulun järjestämässä Puolen Suomen vaalitentissä.

Halla-Ahon mukaan Sipilällä on raskas vastuu Suomessa vuoden 2015 jälkeen tapahtuneista asioista.

1.4.2019 11:53

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sinkosi piikkejä perussuomalaisia ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa vastaan puhuessaan tänään maanantaina Oulussa maahanmuutosta.

Sipilä totesi, ettei ollut varsinaisesti yllättynyt siitä, että Oulun viimeaikaiset seksuaalirikokset olivat ulkomaalaistaustaisten miesten tekemiä.

– Se mikä minut on yllättänyt on se, että näin hirvittävillä asioilla flirttaillaan ja haetaan valtaa. Flirttailu tällä asialla on kyllä iljettävää, Sipilä totesi.

Hän vakuutti, ettei kukaan varmasti halua Suomeen sellaisia rikoksentekijöitä, ja totesi, että kaikilla varmasti on yhteinen tahtotila ratkaista asia.

Juha Sipilä (kesk), Petteri Orpo (kok) ja Antti Rinne (sd) sekä Pekka Haavisto (vihr), Li Andersson (vas), Jussi Halla-aho (ps), Sari Essayah (kd), Paavo Väyrynen (tähtiliike) sekä puolueidensa edustajina Pirkko Mattila (sin) ja Eva Biaudet (r).

Sipilää pyydettiin vielä tarkentamaan, keihin hän viittaa puheessaan flirttailusta vastaavilla asioilla.

– Ehkä kuulijat voivat sen arvata, hän vastasi.

Juontajien pyytäessä Sipilää vielä kertaalleen tarkentamaan asiaa, hän totesi viittaavansa ”herraan tässä vieressä”.

– Herra tässä vieressä ja pari pykälää tuonne päin flirttailevat tällä asialla, Sipilä sanoi viitaten vieressään istuvaan Halla-ahoon ja muutaman tuolin päässä istuvaan Paavo Väyryseen.

Halla-Aho ja Sipilä sanailivat napakasti maahanmuutosta.

Halla-aho vastasi omalla vuorollaan Sipilän puheenvuoroon kysymällä, koska sitten on oikea aika puhua maahanmuutosta.

– Jos asioista varoittaa etukäteen, niin se on asioilla pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, niin se on vastenmielistä flirttailua, Halla-aho sanoi.

Hän yrittikin kääntää keskustelua ryhtymällä syyttämään Sipilää itseään.

– Haluaisin muistuttaa, että pääministeri Sipilällä on erittäin raskas taakka siitä, mitä Suomessa tapahtui vuoden 2015 jälkeen, Halla-aho sanoi.

Hän viittasi Sipilän muutaman vuoden takaiseen julkiseen lupaukseen antaa oma Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Sipilällä oli Halla-aholle vastaus valmiina.

– Tietäisitpä, siinä vieressä istuva ystäväni, millaisista oloista tuo perhe oli lähtenyt. Jos häviän vaalin sen takia, että tarjosin tälle perheelle kotini, niin olen valmis luopumaan heti vallasta ja politiikasta, Sipilä totesi viimeiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?