Oulun seksuaalirikosvyyhti: Mies raiskasi 14-vuotiaan tytön – 2,5 vuotta vankeutta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun seksuaalirikosvyyhti: Mies raiskasi 14-vuotiaan tytön – 2,5 vuotta vankeutta

Mies tuomittiin 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Abdullhadi Barhum tuomittiin 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

26.3.2019 15:25

Tapahtumat saivat siitä alkunsa, kun tyttö kyseli nuorten suosimassa Snapchat-sovelluksessa, kuka voisi hankkia hänelle savukkeita. Ilmoitukseen vastasi 22-vuotias Abdullhadi Barhum.

Mies osti savukkeita ja hän lupasi tytölle myös alkoholia. Hän kävi tytön kanssa kävelyllä Oulussa viime vuoden marraskuun puolivälin jälkeen.

Ensimmäisellä kerralla mies suuteli hänelle entuudestaan tuntematonta 14-vuotiasta tyttöä suulle sekä kosketteli muun muassa tämän rintoja.

Kaksikko tapasi toisensa uudestaan saman illan aikana. Mies talutti tytön metsikköön ja vei hänet puskan taakse. Mies avasi housunsa, ja pakotti polvilleen joutuneen tytön oraaliseen sukupuoliyhteyteen.

Mies piti esimerkiksi tyttöä kädellä päästä kiinni, vaikka tyttö vastusti tekoa sanallisesti ja tönimällä miestä. Mies myös suuteli tyttöä ja kosketteli tätä. Lopulta tyttö pääsi irti tilanteesta.

– Teossa on käytetty väkivaltaa, vaikka se ei ole ollut voimakasta. Se on kuitenkin riittänyt murtamaan asianomistajan tahdon, Oulun käräjäoikeus totesi.

Mies väitti, että tyttö olisi ollut aloitteellinen oraalisessa sukupuoliyhteydessä, mutta oikeus ei uskonut sitä. Oulun käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja perusmuotoiseen raiskaukseen. Syyttäjän mukaan raiskaus oli törkeä, mutta oikeus oli eri mieltä.

– Asianomistajalle ei ole aiheutettu eikä ole väitetty aiheutuneen vaikeaa ruumiinvammaa, vakavaa sairautta, esimerkiksi mielenterveyden häiriötä tai hengenvaarallista tilaa. Rikoksentekijöitä ei ole ollut useita.

– Rikosta ei ole tehty erityisen raa'alla, julmalla tai nöyryyttävällä tavalla, vaikka aina raiskaus on julma ja nöyryyttävä teko. Tapauksessa ei ole käytetty terä- tai ampuma-asetta eikä niihin rinnastuvia välineitä. Kyseessä ei ole ollut pitkäkestoinen tai pitkälle ajanjaksolle sijoittuva teko. Tekoon ei liity vapaudenriiston tai kotirauhan rikkomisen elementtejä, Oulun käräjäoikeus perusteli, miksi raiskaus ei ollut törkeä.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Hänen passituspaikkansa on Oulun vankila.

Mies joutuu maksamaan tytölle 3 700 euron kipu- ja kärsimyskorvaukset. Oikeus antoi asiassa tuomion tiistaina, eikä se ole siten vielä lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?