Poliisi otti Oulun moskeijan erityis­tarkkailuun – huolena turvallisuus

Julkaistu:

Alle 10-vuotiaan tytön hyväksikäytön epäillään tapahtuneen Oulun moskeijassa.
Oulun poliisi tarkkailee Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan moskeijan turvallisuustilannetta tavallista tarkemmin keskiviikkona annetun seksuaalirikostuomion takia. Oulun käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan maahanmuuttajamiehen 3 vuodeksi 8 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.
Teot ovat tapahtuneet 7.7–7.10. Oulussa. Mies vangittiin 24. lokakuuta. Uhrina oli alle 10-vuotias maahanmuuttajatyttö, jolle tuomittu mies opetti uskontoa moskeijassa. Rangaistuksessa otettiin korottavana huomioon tytön alhainen ikä sekä se, että tyttö on tuntenut erityistä luottamusta tuomittuun mieheen.

Käräjäoikeus määräsi tuomion kokonaisuudessaan salassa pidettäväksi uhrin suojelemiseksi. Oikeus kertoi ratkaisustaan julkisella selosteella.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta sanoo, että islamilaiseen yhdyskuntaan kohdistuvaa uhkaa pohdittiin heti kun Kaleva uutisoi asiasta.

– Poliisi on hereillä, tarkkailee tilannetta ja arvioi tarpeita omien voimavarojen kohdentamiseksi. Asia on uutisoitu, se on noteerattu, muuta sanottavaa tähän ei ole, Kiiskinen kommentoi lyhyesti.