Teneriffan-koneesta löytynyt salamatkustaja voi hyvin Pauliinan hoivissa: ”Syö ja nukkuu vuorotellen”

rac

Julkaistu:

Yli kuuden tunnin lentomatkan koneen laskutelineissä tehnyt pulu elää ja voi hyvin Oulussa.
Teneriffalta Ouluun tulleen lentokoneen laskutelineistä löydetty kalliokyyhky eli pulu toipuu pienessä yksiössään Oulun Korvensuoralla. Asumus on sininen kori, jossa se tuntuu viihtyvän hyvin.

– Se on oikein virkeä. Syö ja nukkuu vuorotellen. Ruuaksi olen antanut keitettyä kananmunaa ja veteen kastettua leipää. Hyvin kelpaa, kertoo uuden hoidokkinsa tilannetta tiiviisti seuraava Pauliina Rautio Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä.
Pitkän matkan tehnyt pulu löytyi Oulunsalon lentokentällä, kun lentoyhtiön mekaanikko teki koneeseen saapumistarkastusta. Mekaanikko kutsui avukseen kuormaaja Jouni Kuisman, jonka mukaan salamatkustaja oli löydettäessä pahasti kohmeessa.


– Ei voitu käsittää, että se oli vielä elossa. Tunnistimme sen puluksi. Pyörryksissä se tuntui olevan, hieman räpytteli siipiään, RTG Ground Handling Oy:ssä työskentelevä Kuisma kertoo.

Linnun kuntoa tarkastamaan tullut Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen lintujensuojelutoimikunnan puheenjohtaja Ari-Pekka Auvinen arvelee, että kyseessä on vuonna 2018 syntynyt uros. Se on rengastettu poikasena. Pulu painaa 361 grammaa, mikä on tavanomainen paino nuorelle yksilölle.

– Aika todennäköisesti se selviää koettelemuksestaan. Se joko lentää itse takaisin Kanarialle tai se lennätetään koneella, jos omistaja haluaa sen takaisin, Auvinen toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt