Oulun seksuaali­rikokset: 3 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta 10-vuotiaan tytön raiskauksesta

Oulun käräjäoikeus on antanut ensimmäisen tuomion viime vuoden lopulla paljastuneista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

20.3.2019 13:17 | Päivitetty 20.3.2019 13:53

Tadzikistanilainen Asoev Muso tuomittiin 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen 10-vuotiaan maahanmuuttajatytön törkeästä hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Teot ovat tapahtuneet kesän ja syksyn 2018 aikana. 44-vuotias mies on käräjäoikeuden mukaan kosketellut alle 10-vuotiasta tyttöä eri puolilta vartaloa useita eri kertoja.

Viimeisellä kerralla mies on työntänyt kätensä tytön alushousuihin, kosketellut häntä sukuelimiin ja tunkeutunut sormellaan tytön sukuelimiin. Tekoon on liittynyt kiinnipitämistä tarkoittavaa väkivaltaa.

– Tekijä on käyttänyt hyväkseen sitä, että tyttö on pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia ollut kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan, oikeus toteaa julkisessa selosteessa.

Rikosepäily on tullut ilmi lapsen puheista. Tuomittu on kiistänyt syytökset ja hänen mukaansa tyttö ei puhu totta, vaan hänet on pantu kertomaan valheita muun muassa velkomisasioiden vuoksi.

Käräjäoikeus piti kuitenkin tytön kertomusta luotettavana. Lapsen kertomusta tuki muun muassa hänen käyttäytymisensä muuttuminen tekojen aikana.

Lapsessa ei havaittu lääkärin tutkimuksessa fyysisiä vammoja, mutta se ei oikeuden mukaan heikentänyt tässä tapauksessa uhrin kertomuksen luotettavuutta.

Tuomittu mies velvoitettiin maksamaan korvauksena kärsimyksestä, kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 10 500 euroa.

Rangaistuksessa otettiin korottavana huomioon tytön alhainen ikä sekä se, että tyttö on tuntenut erityistä luottamusta henkilöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?