Syyte nostettu Oulun Tuirassa tapahtuneesta seksuaali­rikoksesta – ulkomaalaista miestä epäillään törkeästä raiskauksesta

Julkaistu:

Rikosepäily
Lisäksi miestä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Kihlakunnansyyttäjä on nostanut tänään keskiviikkona syytteen 22-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä vastaan Oulun Tuirassa viime vuoden marraskuussa tapahtuneesta seksuaalirikoksesta, jossa asianomistajana on 14-vuotias tyttö.

Miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Mies on tällä hetkellä vangittuna. Hän on kiistänyt epäillyt rikokset.

Syytteiden sisältö tulee julkiseksi vasta, kun niiden käsittely alkaa Oulun käräjäoikeudessa 26. helmikuuta. Oikeus myös todennäköisesti salaa osan syytteiden sisällöstä, kuten seksuaalirikosjutuissa on tapana uhrin suojelemiseksi.

Käräjäkäsittelylle on varattu kaikkiaan kolme päivää, joista viimeinen on 13. maaliskuuta. Oikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Esitutkinnassa on selvitetty tähän tapahtumaan liittyen myös toisen miehen tekemää, toiseen lapseen kohdistunutta lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Tämä asia on edelleen syyteharkinnassa. Se käsitellään erikseen, mikäli se etenee käräjäoikeuteen.

Jälleen uusi epäilty vangittiin

Tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen Oulun poliisista kertoi STT:lle, että poliisi on viime kuukausina tutkinut kaikkiaan kymmentä rikoskokonaisuutta, joissa on yhteensä alle 20 epäiltyä. Muutama tapaus on jo edennyt syyteharkintaan.

Tuorein rikosepäily tuli julki tällä viikolla. Poliisi kertoi maanantaina, että ulkomaalaistaustaista miestä epäillään kahden alaikäisen tytön törkeästä raiskauksesta ja nuoremman uhrin osalta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikosten epäillään tapahtuneen viime viikonloppuna yksityisasunnossa Oulussa. Epäiltyjen rikosten uhreista yksi on alle 16-vuotias ja toinen alle 18-vuotias. Kiiskisen mukaan on mahdollista, että tapaukseen liittyen tehdään vielä lisää kiinniottoja.

Keskiviikkona mies vangittiin. Samalla poliisi kertoi, että miestä epäillään myös törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tammikuussa. Poliisin mukaan uhri on 14-vuotias tyttö.