Pudasjärven epäilty traktori­murhaaja kätki vankilassa lappusia vaatteisiinsa – syyttäjällä selvä käsitys tavoitteesta

rac

Julkaistu:

Traktorikuski hälytti apua onnettomuuspaikalle ja väitti pyöräilijän ajaneen tahallaan traktorin alle.
Pudasjärven Livon kylässä tapahtuneen traktorin ja polkupyörän yhteentörmäyksestä epäilty mies yritti vaikuttaa poliisin tutkintaan lähettämällä viestejä vankilasta. Hän piilotti paperilapuille kirjoitetut viestit vaatteisiin, jotka hän antoi vietäväksi vankilan ulkopuolelle.

Vankilan vartijat tarkistivat vaatteet ja löysivät 16 lappua kätkettyinä farkkuihin, verkkareihin ja t-paitoihin. Viesteissä annettiin ohjeita miehen talous- ja pankkiasioiden hoitamiseen sekä traktorin, halkomakoneen ja mönkijän kohtalosta.

Syyttäjän mielestä lapuilla yritettiin vaikuttaa tutkintaan.

– Niiden kautta hän yritti tiedottaa muille mitä hän on kertonut tutkinnassa. Tämä on mielipidevaikuttamista, kihlakunnansyyttäjä Kimmo Vakkala totesi.

Murhakäräjillä kuultiin keskiviikon aamupäivän aikana traktori- ja pyöräturmassa kuolleen uhrin ja traktoria kuljettaneen viljelijän hätäkeskussoitoista. Miehet ovat serkuksia ja he ovat IS:n jututtamien kyläläisten mukaan riidelleet vuosikausia.

Uhri soitti hätäkeskukseen kaksi päivää ennen kuolemaan johtanutta onnettomuutta kertoakseen viljelijältä saamistaan uhkauksista.

Poliisi kuulusteli uhria hänen kokemastaan uhkailusta vain päivää ennen tämän kuolemaa. Uhri kertoi veljensä kehottaneen häntä tekemään viljelijän kanssa sovinnon ”ennen kuin tapahtuu mitään pahempaa”.

Traktorikuski puolestaan soitti hätäkeskukseen onnettomuuspaikalta. Hän hälytti paikalle apua ja kertoi oman näkemyksensä tapahtumista. Puhelussa hän mainitsee pyöräilijän ajaneen tahallaan pyörällä traktorin eteen.