Syyte: 60-vuotias murhasi iäkkään polku­pyöräilijän traktorilla Pudasjärvellä

Julkaistu:

Pudasjärvellä tapahtunut yhteentörmäys toi murhasyytteen traktoria ajaneelle 60-vuotiaalle miehelle.
Oulun käräjäoikeudessa luetaan ensi viikolla syytteet poikkeuksellisessa henkirikosjutussa, jossa 60-vuotiasta miestä epäillään liikenteessä tehdystä murhasta.

Syyte liittyy Pudasjärven Livolla viime syyskuussa tapahtuneeseen onnettomuuteen.

– Osallisina olivat traktori ja polkupyörä. Syytteessäni väitän, että syytetty ajoi traktorin tahallaan päin polkupyöräilijää, kihlakunnansyyttäjä Kimmo Vakkala sanoo.

Turma sattui kapella soratiellä aamupäivällä 22. syyskuuta 2018. Polkupyörä törmäsi traktorin keulaan. Polkupyörää ajanut iäkäs pudasjärveläinen mies menetti henkensä.

Poliisi kertoi onnettomuuden jälkeen tuoreeltaan, että ajoneuvot olivat liikkeellä vastakkaisiin ajosuuntiin. Olosuhteet olivat sen verran epäselvät, että traktorin kuljettaja otettiin heti kiinni.

– Hän on yhä vangittuna, Vakkala kertoo.

Vangittua 60-vuotiasta syytetään murhasta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Nimike on koventunut tutkinnan aikana, sillä ensi alkuun poliisi tutki juttua murhan sijasta törkeänä kuolemantuottamuksesta.

– Kaikki rikosepäilyt on kiistetty, Vakkala kertoo.

Hän ei ennen oikeudenkäyntiä halua perustella tarkemmin, miksi syyte koskee murhaa. Murhasta voidaan tuomita esimerkiksi silloin, jos henkirikos on tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa’alla tai julmalla tavalla, ja teko on lisäksi kokonaisuutena arvostellen törkeä.