Kokoomusehdokas mainosti Suojelupoliisia yhteistyökumppanina vaalimainoksessaan – Supo tyrmistyi: ”Ei mitään tekemistä asian kanssa”

Julkaistu:

Supo poistatti nimensä Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaan Juha Hännisen vaaliseminaarimainoksesta. Hänninen mainosti Supoa yhteistyökumppanina. Hän kertoo, että virhe jäi erehdyksessä julkaisuun.
Hänninen järjesti 22. helmikuuta turvallisuusseminaari Oulun Seurahuoneella.

Seminaarimainoksessaan hän kertoi, että Suojelupoliisi on hänen yhteistyökumppaninsa.

Supolta ei lupaa kysytty.

Supossa torjutaan tiukasti, että sillä olisi mitään tekemistä Hännisen vaalikampanjan tai -seminaarin kanssa.

– Mainos on virheellinen. Olemme pyytäneet poistamaan nimemme siitä, Suojelupoliisin viestintäasiantuntija Minna Passi kertoo.


Hän arvelee, että Hännisen vaalitiimissä on saattanut olla esillä ajatus, että Supon edustaja tulisi vaalitilaisuuteen puhujaksi. Supo kiistää, että sellaisia suunnitelmia olisi edes ollut.

Hänninen sanoo olevansa pahoillaan tapahtuneesta ja pyytävänsä tukiryhmineen anteeksi sekaannusta.

– Seminaari-ilmoitukseen on yhden puhujan kohdalle merkitty virheellisesti organisaatiotiedoksi Supo. Saimme tiedon virheestä ja se korjattiin välittömästi.

Seminaari-ilmoituksessa kerrotaan, että Supon puheenvuoron olisi käyttänyt Martti Hahl. Kyseinen henkilö ei ole edes Supossa töissä, Passi sanoo ja lisää, ettei edes tiedä, kenestä on kyse.

– Ei meiltä kukaan ole sinne ollut menossa. Meillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, Passi sanoo.

Sittemmin maininta on poistettu.


Suojelupoliisi ei osallistu minkään tahon vaalikampanjaan eivätkä sen edustajat käy puhumassa poliittisissa vaalitilaisuuksissa.

Virhe päätyi Hännisen mukaan ilmoitukseen siksi, että seminaarin suunnitteluryhmä pohti mahdollisuutta pyytää seminaarin yhdeksi puhujaksi Supon paikallisen asiantuntijan.

Kyseinen henkilö ei kuitenkaan vastannut kutsuun ja myöhemmin kävi ilmi, että hän ei edes enää ollut Suojelupoliisin palveluksessa, Hänninen sanoo.

Maininta Suposta jäi ”erehdyksessä seminaari-ilmoituksen luonnosversioon, josta se päätyi myös ensimmäiseen julkaistuun versioon”.

Hänninen on ammatiltaan opistoupseeri, joka jäi seitsemän vuotta sitten eläkkeelle turvallisuuspäällikön paikalta. Oulun kaupunginvaltuustossa Hänninen on istunut vuodesta 2001.

Joku saattaa muistaa Hännisen myös urheilu-uraltaan nyrkkeilijänä.

Hän voitti Suomen mestaruuksia 1980-luvun alussa alle 81-kiloisten sarjassa. Hänninen edusti Suomea 1984 Los Angelesin olympialaisissa, mutta olympialaiset päättyivät jo ensimmäisessa ottelussa pikaiseen tappioon.

Juttua muokattu ja täsmennetty 3. helmikuuta kello 21.36. Hänninen ei ole ollut töissä Oulun sotilaspiirissä. Eläkkeelle jäännin aikaa on tarkennettu ja valtuustoajan alkaminen on korjattu vuodesta 2011 vuodeksi 2001. Juttuun on lisätty Hännisen kommentit.