Rössystä saa myös makeaa herkkua – Seija kehitti rössytryffelin

Julkaistu:

Oululaisen herkun, rössyn, tuunauskilpailun voittajaksi valikoitui rössyn, tumman suklaan ja marjojen makuyhdistelmä Röffeli.
Oulun Paistinkääntäjien, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarien ja aidosta verestä rössyä valmistavan Viskaalin tilan järjestämä ruokakilpailu Tuunaa Rössy! on päättynyt. Voiton vei makea herkku, jonka kehitti Seija Seljanperä. Toiseksi sijoittui rössystä tuunattu burger.

– Olen intohimoinen kotitekoisten konvehtien ja tryffeleiden tekijä ja kun kuulin tästä kisasta rössyn rakastajana, oli selvää, että kehitän rössytryffelin. Oisko se sitten vaikka röffeli. Makeahkona versiona rössy antoi minulle tarpeeksi haastetta, reseptin luonut Seljänperä sanoo.

Tuomaristo kehui voittajareseptiä kilpailun tavoitteiden mukaiseksi.

– Röffeli on innovatiivinen sekä kaikkien toteutettavissa ja varmasti maistuu niin nuorille kuin aikuisillekin. Se voisi toimia myös alueellisena matkailutuliaistuotteena tai tarjottavana maistiaisena eri tilaisuuksissa tai kokkareilla tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Vaikkapa kaupungin vastaanotolla, kun kestitään ulkomaalaisia vieraita, tuomariston jäsen, ravintoloitsija Sari-Helena Forsman sanoo.

Kilpailuun lähetettiin yhteensä 34 reseptiä, joista viisi parasta palkittiin 26. tammikuuta kauppakeskus Valkean Kesäkadulla järjestetyssä tapahtumassa. Ravintola-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi voittajat reseptin ja kuvan perusteella.

Kilpailun tavoitteena oli nostaa pohjoispohjalaisen perinneherkun arvostusta ja käyttöä etsimällä uusia innovatiivisia reseptejä, joissa raaka-aineena käytetään rössyä.

Röffelin lisäksi muut finalistit olivat: Rössyburger eli Viskaalin Mörkö (Jussi Markus), Rössypottua De Gamlas Hem (Ilkka Jurmu, De Gamlas Hem), Paholaisen Rössykakku ja Rössypallot (Sampo Kotajärvi, Uniresta) sekä Ranskan valloituksen tehnyt Rössypottuannos (Pasi Lassila).

Viiteen parhaaseen reseptiin voi tutustua tarkemmin verkossa. Myös kilpailun muuta satoa päivitetään sivuille myöhemmin. Kilpailun suojelijana toimi Rössypottuseura.