Oulun seutu

Asta yritti nukkua Oikorataa kiitäneen IC-junan vaunussa kun pamahti – ”Tunsin tömäyksen hyvin selvästi”

Julkaistu:

Junaliikenne
Kovan onnen Intercityjuna 65 saapui sunnuntai-iltana Ouluun yli 1,5 tuntia myöhässä.
Helsingistä Ouluun matkalla ollutta junaa kohtasi Lahden tienoilla tapahtuma, jolle ainakaan kyydissä olleet Asta Leinonen-Väisänen, Arto Väisänen ja Ilkka Heikkinen eivät saaneet selitystä monen tunnin matkan aikana.

– Kuulimme terävän pamahduksen ja tunsimme tärähdyksen vaunussa. Olimme vaunussa 5 ja paukaus kuului vaunusta 6. Yritin nukkua pää ikkunaa vasten ja tunsin tömäyksen hyvin selvästi, Leinonen-Väisänen kertoo Oulun asemalla.

Äkkinäinen kova ääni ja tömähdys sattuivat Lahden oikoradalla. Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa toisella junalla noin puolitoista tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.  
Junassa matkustaneiden mukaan vaunun penkkien lukitukset rysähtivät rikki ja muutamat penkit kaatuilivat makuuasentoon takana istuvien päälle. Muutamalla hajosi omaisuutta, muun muassa puhelin. Junan ovesta lähti myös kahva irti rysähdyksen seurauksena.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kävin jaloittelemassa junassa tapauksen jälkeen ja huomasin, että muutama penkin selkänoja oli kaatunut. Muuta tuhoa en nähnyt. Konduktööri kehotti ottamaan yhteyttä, jos on loukannut itsensä jotenkin rytäkässä, Heikkinen toteaa.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan muutama matkustaja on valitellut niskan retkahduksia ja selkäkipuja. Heitä on kehotettu käymään tarkastuksessa. VR on vahvistanut junan rakenteiden ja irtaimiston kärsineen vaurioita rysäyksessä sekä sen, että osa matkustajista loukkasi tilanteessa itseään.

– Ei tämä millään tavalla pelottanut tai säikäyttänyt. Olemme kokeneita junamatkustajia ja junalla mennään vastedeskin, Arto Väisänen sanoo.

Intercityjuna lähti Helsingistä klo 11.19, ja se oli matkalla Helsingistä Kouvolan ja Kuopion kautta Ouluun. Pääteasemalle Ouluun juna saapui klo 21.35.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt