Oulun seutu

Syyttäjä: Oululaisnainen valmisteli poliisin tappamista – selvitti osoitteen ja viestitti: ”Tapan sut siellä. Pian.”

Julkaistu:

Nainen pommitti poliisia yli vuoden ajan viesteillä ja uhkasi muun muassa tämän perheen tappamisella, haastehakemuksessa sanotaan.
Oululaisnaista syytetään torstaina alkaneessa oikeudenkäynnissä vakavan väkivaltarikoksen valmistelusta. Rikoksen kohteena oli naispuolinen poliisi, jota syytetty haastehakemuksen mukaan pommitti tappouhkauksilla yli vuoden ajan.

"Tapan sut!" "Kuolet siellä. Koko perhe." "Teurastan sut ja muut poliisit, jos viet asian eteenpäin", luki syytetyn naispoliisille vuosina 2017–2018 lähettämissä sähköpostiviesteissä.

Väkivaltarikoksen valmistelun syytetty aloitti syyttäjän mukaan viime syyskuussa.

– Syytetty on ryhtynyt etsimään tietoja asianomistajasta ja tavoista tehdä henkirikos nimenomaan teräaseella, syytteessä sanotaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjallisten todisteiden mukaan nainen haki tietoa muun muassa tappamisesta ja täydellisestä murhasta. Päiväkirjamerkinnöissään nainen oli kirjoittanut halusta olla tekemisissä poliisin kanssa ja mielenkiinnosta vankilaa kohtaan.

Syyttäjä vaatii liki kahden vuoden vankeusrangaistusta

Syytetty selvitti syyttäjän mukaan poliisin kotiosoitteen, sen, millä bussilla sinne pääsee ja missä on osoitteen läheisin bussipysäkki. Tämän jälkeen hän lähetti kotiosoitteen sisältävän viestin, jossa luki "Tapan sut siellä. Pian."

Syyttäjän mukaan nainen oli kertonut uhkauksiin liittyvistä suunnitelmistaan ystävälleen.

Naiselle vaaditaan törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja laittomasta uhkauksesta vuoden ja kahdeksan kuukauden pituista vankeusrangaistusta. STT ei ole saanut vielä syytetyn vastausta tai tietoa siitä, miten hän suhtautuu syytteisiin.

Törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelulla tarkoitetaan tapon, murhan, surman tai törkeän pahoinpitelyn valmistelua. Siitä voidaan tuomita enintään neljä vuotta vankeutta.

Rikoksen tunnusmerkistöön kuuluu esimerkiksi yksityiskohtaisen suunnitelman laatiminen tai toisen henkilön kanssa siitä sopiminen.