Petteri Orpo: ”Oulu tarvitsee 1-2 miljoonaa euroa turvallisuustilanteen parantamiseen” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Petteri Orpo: ”Oulu tarvitsee 1-2 miljoonaa euroa turvallisuustilanteen parantamiseen”

Petteri Orpo kertoo Ilta-Sanomille, että Oulu tarvitsee 1-2 miljoonaa turvallisuustilanteen parantamiseen ja kriisiapuun. Ei pelkästään poliiseja, vaan tarvitaan muutakin, kuten sosiaalityötä, nuorisotyötä, kodin ja koulunyhteistyötä.

Petteri Orpo kertoo, että tarkoitus on tehdä huolellista valmistelua yhdessä Oulun kaupungin kanssa viranomaisten välisenä yhteistyönä.

14.1.2019 21:33 | Päivitetty 14.1.2019 22:18

Uudet seksuaalirikosepäilyt Oulussa järkyttivät Suomea. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) lupaa MTV Uutisten haastattelussa Oululle yhdestä kahteen miljoonan euron tukea turvallisuuden parantamiseen.

– Oulun tarve tässä tilanteessa voisi olla jotain miljoonasta kahteen miljoonaan. Nyt tehdään huolellista valmistelua yhdessä Oulun kaupungin kanssa viranomaisten välisenä yhteistyönä, Orpo sanoi MTV:lle.

IS kysyi Petteri Orpolta, miten suuri tarve Oululla on ja miten rahaa voitaisiin käyttää Oulun tukemiseen.

– Olen keskustellut Oulun kaupunginjohtajan ja pääministerin kanssa. Alustava arvio on, että Oulu tarvitsee 1-2 miljoonaa turvallisuustilanteen parantamiseen ja kriisiapuun, Petteri Orpo kertoo Ilta-Sanomille.

Onko kyse esimerkiksi poliisien lisäämisestä?

– Ei pelkästään poliiseja, vaan tarvitaan muutakin, kuten sosiaalityötä, nuorisotyötä, kodin ja koulunyhteistyötä, hän korostaa.

Hän kertoo, että valmistelu on käynnissä.

– Odotan tarkempia ehdotuksia Oulusta. Hallitus keskustelee asiasta tiistaina ja torstaina, hän sanoo.

Hallitus kokoontuu

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi sunnuntaina, että hallitus kokoontuu seksuaalirikosepäilyjen vuoksi alkavalla viikolla

Sipilä kertoi Twitterissä, että hallitus kokoontuu Oulun ja Helsingin "epäinhimillisten ja tuomittavien tapahtumien vuoksi" neuvotteluun sekä tiistaina että perjantaina.

Oulussa poliisi on ottanut kiinni useita ulkomaalaistaustaisia miehiä, joita epäillään alle 15-vuotiaiden tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Helsingissä puolestaan poliisi otti lauantai-iltana kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä, joita epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?