Oulun seutu

Palaneen talon läheltä löytynyt mies surmattiin ampumalla – poliisi etsii surma-asetta

Julkaistu:

Pudasjärvellä viime torstaina sattuneen tulipalon ja siihen liittyvän henkirikoksen tekijöiksi epäilty kolmikko on vangittu.
Pudasjärven Petäjäkankaantiellä syttyi torstaina 10.1. aamulla tulipalo, jonka seurauksena omakotitalo paloi. Paloa tutkittaessa löydettiin talon lähistöltä ulkoa tien vierestä kuollut mies.

Tapahtumien jälkeen poliisi etsi punaisella Kia Ceed- merkkisellä henkilöautolla paikalta poistunutta miestä. Mies ehti paeta Ruotsin puolelle Luulajaan. Hänellä oli autossa mukanaan siepattuna henkirikoksen uhrin puoliso.

Lapin käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä sunnuntaina epäiltynä todennäköisin syin murhasta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Jutun tutkinta siirtyi keskusrikospoliisille. Tutkinnanjohtaja Jukka Nurmenniemen mukaan tapaus on laaja ja poikkeuksellinen, siksi sitä tutkii nyt krp.

Tulipalon ja surmatyön yhteydessä krp tutkii myös pudasjärvisen kerrostalon rappukäytävässä samana päivänä tapahtunutta ammuskelua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Vangituista kaksi otettiin kiinni Kiimingistä. Yksi epäillyistä on noin 35-vuotias mies, toinen noin nelikymppinen mies ja kolmas noin parikymppinen nainen. Henkirikoksen uhriksi joutui vuonna 1960 syntynyt, Pudasjärvellä asunut mies. Poliisin tietojen mukaan vainajalla ja hänen puolisollaan ei ollut aiempaa yhteyttä epäiltyihin rikollisiin.

Nurmenniemen mukaan kiinniottojen yhteydessä etsittiin ampuma-aseita eli surman tekovälineitä.

– Epäillyiltä henkilöiltä ei löytynyt kiinni otettaessa mitään erikoista tavaraa. Lähinnä olemme etsineet ampuma-aseita eli tekovälineitä. Järjestäytynyttä rikollisuutta asiaan ei näytä liittyvän, mutta sekin on aina veteen piirretty viiva, että mikä kytkeytyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja mikä taas ei, Nurmenniemi toteaa.

Nurmenniemen mukaan surma vaikuttaa tukinnassa esiin tulleitten asioiden mukaan raa’alta, julmalta ja suunnitelmalliselta. Teon motiivia hän ei voi vielä avata tutkinnallisista syistä.