Oulun seutu

Kuollut mies löytyi ulkoa – Pudasjärven synkkä talo syttyi palamaan jo kolmannen kerran

Julkaistu:

Talo kummittelee pimeässä. Liekit loimottavat.
Pudasjärven Petäjänkankaantien rauniotalo leimahti liekkeihin perjantaina illan pimeydessä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen kello 21.14.

Talo on sama, joka tuhoutui asumiskelvottomaksi tulipalossa torstaina aamulla, missä yhteydessä talon läheltä löytyi kuollut vuonna 1960 syntynyt mies.

– Ohikulkija oli nyt nähnyt liekkejä talon ikkunan pielessä, kertoo Pudasjärven päivystävä palomestari Kari Kuosmanen tuoreimmasta hälytyksestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Täällä on kova tuuli ja siellä oli kyteviä eristeitä.

Sama tapahtui jo perjantaina aamulla, jolloin ohikulkija näki liekkejä rauniotalon ikkunan pielessä.

– Eri ikkuna, Kuosmanen lisää.

Kyseessä on puurakenteinen yksikerroksinen harjakattoinen omakotitalo, ehkä noin 1980-luvulla rakennettu. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Pudasjärven taajamasta. Lähinaapureita ei ole.

– Siitä ajetaan kuitenkin aika paljon ohi, Kuosmanen selittää ohikulkijahavaintoja.

– Tämä viimeinen hälytys lähti liikkeelle keskisuurena tulipalona, mutta ei siinä meiltä mennyt kuin muutama minuutti sammuttaa se.

Poliisi etsintäkuulutti torstaina punaisen Kia-henkilöauton. Henkirikoksen tutkinta eteni pitkin harppauksin, kun Kian kuljettaja otettiin kiinni Ruotsin puolella Luulajassa. Kaksi muuta ihmistä otettiin kiinni Kiimingissä.

Tutkintaan liittyy myös nainen, joka epäillään tulleen otetuksi väkisin Kian kyytiin palopaikalta. Hän löytyi Luulajan kiinnioton yhteydessä vahingoittumattomana. Nainen on epäillyn henkirikoksen uhrin puoliso.