Oulun seutu

Sarjakakkaaja piinaa Haapaveden uimahallia – ”Neljä kertaa joku rykäissyt p****t”

Julkaistu:

Ison altaan lisäksi sarjakakkaaja sotki miesten puolen.
Sarjakakkaaja iski jälleen Haapavedellä. Uimahalli piti maanantai-iltana sulkea. Uimarit ilmoittivat, että altaassa lillui sinne kuulumatonta tavaraa.

Piina on jatkunut marraskuun lopusta lähtien.

– Neljä kertaa joku on rykäissyt paskat isoon altaaseen, Haapaveden ympäristöpalvelupäällikkö Harri Heikkilä tilittää.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Haapavesi-lehti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sarjakakkaaja aiheuttaa aina sen toimenpiteen, että Haapaveden terveydenviranomaiset joutuvat sulkemaan altaat pois käytöstä. Uimahallista pitää poistaa ulosteet, tehdä klooraukset vedelle, ottaa kemialliset varmistusnäytteet ennen hallin avaamista.

– Niin on nyt tehty neljä kertaa.

Heikkilä kertoo, että sarjakakkaaja on laajentanut reviiriä. Viimeisellä kerralla sarjakakkaaja sotki miesten puolen. Sotkua oli suihkuosastolla, käytävällä ja invavessassa.

Haapaveden kaupungin mitta on tullut täyteen. Kaupunki teki maanantaina asiasta rikosilmoituksen. Esitutkinta on käynnissä.

– Ei ole tietoa, kuka on kyseessä. Todennäköisesti se on mies, kun hän miesten puolella liikkuu, Heikkilä arvelee.

Uimahallissa on valvontakameroita. Heikkilä sanoo, että kamerat on asennettu uimareiden turvallisuuden valvontaa varten.

– Ei kameroita ole tällaista tarkoitusta varten sinne asennettu. Nyt uimahalli aikoo laittaa lisää kameroita, jotta jokaista nurkkaa voidaan valvoa tehokkaammin.

Heikkilä harmittelee, että piinarin aiheuttamia kovia kuluja. Seuraavan yön aikana hallissa on tehty klooraus. Työntekijöille on pitänyt maksaa siivoamisesta ja ylimääräisestä työstä.

Jo pelkästään kemikaalikustannukset ovat Heikkilän mukaan melkoiset. Kloori on kallista.

– Meidän kannaltamme ongelman tässä tekee se, että siellä on käyttäjinä riskiryhmiä. On pieniä lapsia ja iäkkäitä ihmisiä. Heidän sairastumiskynnyksensä on alempi.

Viime keväänä tuntematon sarjakakkaaja piinasi Oulun Raksilan uimahallia. Myös tuolloin asiasta tehtiin rikosilmoitus.