Oulussa uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä – poliisi: yksi aiemmista uhreista menehtynyt

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta tapauksesta.

Oulussa on ilmennyt neljä uutta seksuaalirikosepäilyä. Uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä.

11.1.2019 16:47 | Päivitetty 11.1.2019 19:04

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin.

Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäillyistä kaksi henkilöä on noin 20-vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18-vuotiaita.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi Oulun tuoreita seksuaalirikosepäilyjä. Sipilä vakuuttaa, että Suomessa rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan. Hänen mukaansa turvapaikkajärjestelmä ei voi suojella rikollisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?