Oulun seutu

Pudasjärven paloa tutkitaan murhana – poliisi otti kiinni kolme, samalla löytyi siepattu nainen

Julkaistu:

Kian kyydissä oli nainen, jonka epäillään joutuneet auton kyytiin palopaikalta vastentahtoisesti.
Poliisi on löytänyt Pudasjärven tulipaloon ja henkirikokseen liittyvän Kia Ceed -henkilöauton, josta pyydettiin yleisöhavaintoja. Auton kuljettaja on tavoitettu Ruotsin puolelta Luulajasta.

Vastuu esitutkinnasta on siirtynyt samalla Keskusrikospoliisille. KRP tekee tutkintaa tiiviisti Oulun poliisilaitoksen kanssa.

Pakomatkalle lähteneen miehen lisäksi poliisi on ottanut tapahtumiin liittyen kiinni kaksi muuta henkilöä Kiimingistä. Samalla poliisi löysi naisen, jonka poliisi epäilee epäillyn ottaneen mukaansa palopaikalta vasten naisen tahtoa.

– Ensitietojen mukaan siepattu nainen löytyi fyysisesti vahingoittumattomana. Epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi, ja kiinniotto sujui rauhallisesti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Henkirikos paljastui, kun Pudasjärven Petäjäkankaantiellä syttyi torstaina aamulla tulipalo, jonka seurauksena omakotitalo paloi pahoin. Talon lähistöltä löydettiin ulkoa tien vierestä kuolleena mies. Hän oli syntynyt vuonna 1960.

Vuonna 2009 rekisteröidyn auton haltija on rekisteritietojen mukaan Pudasjärven Petäjäkankaalla asuva mies. Auto on ilmoitettu anastetuksi 10. tammikuuta.

Kokonaisuutta tutkitaan tässä vaiheessa ainakin murhana, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

Poliisi kaipaa edelleen tietoja punaisen Kia Ceed -henkilöauton liikkeistä. Auton rekisterinumero on GIM-639. Vihjeet autosta ja muista mahdollisista vihjeistä rikoksiin liittyen pyydetään osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi