Oulun seksuaalirikosvyyhdessä jo neljä erillistä tapausta – käräjäoikeus jatkoi yhden epäillyn vangitsemista - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun seksuaalirikosvyyhdessä jo neljä erillistä tapausta – käräjäoikeus jatkoi yhden epäillyn vangitsemista

Oulussa on paljastunut jo neljä erillistä tapausta, joissa kaikissa on uhrina alaikäinen tyttö ja teosta epäiltynä yksi tai useampia ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Käräjäoikeus jatkoi yhden Oulun seksuaalirikoksista epäillyn vangitsemista tänään. Epäillyn vieressä asianajaja Jutta Wallén-Leino.­

13.12.2018 17:50

Oulun käräjäoikeus jatkoi torstaina yhden alaikäisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän epäillyn vangitsemista. 23-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1.6.-29.10.2018.

Mies oli vangitsemisistunnossa läsnä videoyhteyden kautta Raahen poliisivankilasta. Häntä avusti istunnossa arabian kielen tulkki.

Epäillyn asianajaja Jutta Wallén-Leino vastusti median pyytämää kuvauslupaa. Hän myös kertoi, että mies kiistää epäillyt teot.

Oulun seksuaalirikosvyyhtiin kuuluu nyt neljä erilaista tapausta. Tapauksia yhdistävät uhrin alaikäisyys ja tekijöiden etninen tausta.

Laajimmassa jutussa on kahdeksan epäiltyä, joiden kaikkien epäillään käyttäneen hyväkseen samaa alaikäistä oululaistyttöä. Tekoaika on 1.6.-29.10.2018.

Käräjäoikeus on vanginnut kaikki kahdeksan tapaukseen liittyvää maahanmuuttajataustaista miestä. Heistä osa on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina ja osa pakolaisina.

Hyväksikäytön uhri on poliisin antaman tiedon mukaan alle 15-vuotias tyttö. Hyväksikäyttöepäilyt tulivat ilmi syksyn aikana viranomaisten kautta. Miehiä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja osaa myös pahoinpitelystä.

Toisessa tutkittavassa tapauksessa epäiltynä on ulkomaalaistaustainen mies, jonka epäillään hyväksikäyttäneen alaikäistä tyttöä. Tekopäivä on 17.11.2018 ja paikkana on ollut Tuira. Teosta epäilty 22-vuotias mies on vangittu ja häntä epäillään todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kolmannessa tapauksessa epäiltynä on ulkomaalaistaustainen mies lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tekoaika on 17.11.2018 ja paikkana Tuira. Epäilty on päästetty vapaaksi.

Neljäs tutkittavana oleva teko on tapahtunut 7.10.2018. Epäilty mies on 43-vuotias ja uhri on alaikäinen tyttö. Mies on vangittu 24.10. todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vangitsemista jatkettiin eilen 12.12.2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?