Coca-Cola-rekka aiheutti aivan käsittämättömän liikennekaaoksen Oulussa – ilmaista limua joutui jonottamaan tuntikausia, liikennepäivystäjäkin ällistyi

Tuhannet ihmiset ovat jonottaneet tunteja päästäkseen katsomaan Suomessa ensimmäistä kertaa kiertueella olevaa Coca-Colan joulurekkaa.

Coca-Colan mainosrekka aiheutti ryysiksen Oulussa.

11.12.2018 20:04

Sadat autoilijat ovat tänään seisseet jumissa Oulun liikenteessä useiden tuntien ajan.

Syynä on Coca-Colan joulurekka.

Coca-Colan maailmankuulu mainosrekka on parhaillaan ensi kertaa Suomessa. Oulu on yksi kymmenestä paikkakunnasta, jossa on jaossa ilmaista juomaa. Ihmiset ovatkin jonottaneet tuntien ajan päästäkseen ihailemaan Suomessa harvinaista näkyä ja maistelemaan joulutapahtumassa Coca-Colaa.

– Joulurekka on parkkeerattu Kaakkurin K-Citymarketin pihaan, Oulun eteläpuolelle. Käytännössä kaikki tiet, jotka vievät Kaakkuriin, ovat olleet kello 18 alkaen täysin tukossa keskustasta asti, Ilta-Sanomien ruuhkassa oleva lukija kertoo.

Lukijan mukaan keskustasta on kaakkuriin noin kuuden kilometrin matka.

– Ajoin aiemmin keskustassa Limingantullin läpi. Matka on ehkä noin 400 metriä. Meillä meni siihen tunti kello neljän jälkeen. Matka kestäisi normaalisti noin kaksi minuuttia.

Ruuhka aiheutti tuskallisia hetkiä lentokentälle kiirehtijöille.

Ruuhkaa on ollut moottoritiellä useita kilometrejä. Liikenne seisoo täysin. Ruuhka on häirinnyt myös pahasti liikennettä lentokentälle.

Lukija kyyditsi aikaisemmin kentälle lennolle kiirehtineen matkustajan. Hänen mukaansa matkan lentokentälle keskustasta pitäisi kestää maksimissaan noin 20 minuuttia. Nyt siihen meni puolitoista tuntia.

– Kaasu pohjassa ajavia takseja kaarsi aika tiuhaan tahtiin lentokentän pihaan. Ihmisiä juoksi matkalaukkujen kanssa. Kyydittäväni oli kentällä ehkä viisi minuuttia ennen boardingia. En ole koskaan nähnyt tällaista, lukija ihmettelee.

Järjestäjät suu auki ihmetyksestä – liikennepäivystäjä: ”Ei tätä varmaan osannut kukaan aavistaa”

Liikennepäivystäjä Pasi Mällinen Oulun tieliikennekeskuksesta vahvistaa, että ruuhkaa Oulusta etelän suuntaan on ollut jo useamman tunnin ajan. Syinä ovat moottoritiellä tapahtunut pyörähdys, työmatkaliikenne ja kuuluisa Coca-Colan rekka.

– Kyllähän se näin on. Sehän sen (ruuhkan) aiheutti, sillä moottoritieltä nousee ramppi, josta pääsee katsomaan Coca-Colan rekkaa. Rampin päässä on liikennevalot, joiden välitys on määrätty. Risteyksissä on myös muuta liikennettä ja normaali liikennevalokierto, josta pääsee neljästä kuuteen autoa kerralla. Äkkiä se sitten rupeaa ruuhkautumaan.

– Onhan se rekka niin harvinainen täällä Suomessa. Ei tätä varmaan osannut kukaan aavistaa, Mällinenkin päivittelee.

Mällinen veikkaa, että Oulusta on hyvinkin voinut mennä tapahtumapaikalle kaksi tuntia, jos sekään riittää. Hänen mukaansa kahden tunnin jonot ruuhkassa ovat alkaneet jo hellittämään. Hän ei kuitenkaan pysty arvioimaan, mihin mennessä jonot lyhenevät kunnolla.

– Näyttää siltä, että tieliikenne on hiljalleen palautumassa normaaliin määriin. Tätähän ei vielä kuitenkaan tiedä, sillä ilta on nuori.

Coca-Colan joulunrekan edustaja kertoi IS:lle paikan päältä, etteivät järjestäjät osanneet missään tapauksessa odottaa yhtä pahaa ruuhkaa. Edustaja kertoo järjestäjien olevan ihmeissään. Paikalla oli vielä iltaseitsemän aikaan tuhansia Coca-Colaa ja kuvia jonottavia ihmisiä.

Myös Twitterissä huolestuttiin: ”Päästäänköhän yöksi kotiin?”

Osa liikenteeseen jumittuneista kulutti aikaa Twitterissä. Useissa twiiteissä tuskaillaan joulurekan aiheuttamaa ruuhkaa.

– Päästäänköhän yöksi kotiin... kotimatka kestänyt jo tunnin!

– Puoli Oulua ihan sekaisin ja ruuhkautunut, kun jossain jaetaan vähän ilmaista limukkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?