Oululaisen Kallen omakotitalon pihassa syttyy iltaisin todella tymäkkä jouluvalaistus – katso video

Oululaisen omakotitalon pihalla loistavat joulukuisen illan pimeydessä tuhannet lamput. Yli kymmenen vuoden aikana valaistus on levinnyt joka puolelle tonttia.

7.12.2018 11:35

Huonesuon omakotialueen liikenne vilkastuu joulukuun aikana, kun Kalle Penttilä sytyttää valot pihalleen. Led-lamput syttyvät kun päivä pimenee ja sammuvat kello 22 jälkeen.

Etupihan puut ja pensaat on koristeltu, samoin etuterassin havukoristeet. Takapihan suuri kuusi on saanut yli 500 lamppua oksilleen. Varaston seinässä loistaa tähti. Valoja on sommiteltu kauniisti joka puolelle.

Penttilän mukaan jouluvalaistus alkoi talon etupuolen räystäistä ja levisi pikkuhiljaa koko tontille. Jouluhulluksi tunnustautuva mies vaalii pihan kauneutta myös kesäisin.

Takapihalla on kaivo, jonka valaistus liittyy olennaisesti koko pihan tunnelmaan.

– Olen jouluhullu ja kesähullu. Tykkään puuhailla pihalla. Kesällä pihalla on paljon istutuksia ja kukkia. Omakotitontin lisäksi laittelen mökkitonttia. Siellä on paljon hyötykasveja. Jouluvaloja laitan, koska ne tuovat ihan oman tunnelman joulun ajaksi, Penttilä selvittää harrastuksensa taustoja.

Jouluvaloja tehostamaan Penttilä on asentanut kaksi pientä lasertykkiä. Koko komeuden kuluja hän ei ole laskenut. Sähkönkulutustakaan hän ei välitä laskea.

– Sähkölasku ei ole jouluvalojen takia kasvanut. Lapset ja lastenlapset tulevat joka joulu katsomaan, että mitä täällä on taas keksitty. Valaistus on yhtä odotettu kuin joulupukki.

Tänä vuonna Leväsuontien jouluvalot syttyvän yhtä aikaa Oulun kaupungin jouluvalojen kanssa 16. marraskuuta. Tavallisesti sytytysajankohta on ajoittunut itsenäisyyspäivän tienoille. Lamput sammuvat vuodenvaihteen jälkeen odottamaan seuraavaa joulua.

Penttilä lisää valaistusta melkein joka vuosi. Tavoitteena on tyylikäs kokonaisuus. Kahta perusperiaatetta hän pitää aina mielessä:

– Vilkkuvaloja en laita ja eläinhahmoillekaan en ole oikein vielä lämmennyt. Yksi pieni eläin roskakatoksessa riittää, valaistusmestari toteaa.

Kalle Penttilä on rakentanut pihansa jouluvalaistusta yli kymmenen vuoden ajan.

Kallen jouluvaloista kertoi aiemmin Kaleva.

Onko sinulla näyttävät jouluvalot? Lähetä video tai kuva WhatsAppilla: 040 660 9019

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?