Oulun seutu

Poliisi etsii yhtä Oulun seksuaalirikosepäiltyä – oletetaan oleskelevan pohjoisessa

Julkaistu:

Oulun poliisi ei ole tavoittanut yhtä alaikäisen tytön hyväksikäytöstä epäiltyä miestä. Etsintöjä on jatkettu heti perjantaiaamuna.
Oulun käräjäoikeus on vanginnut seitsemän ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä alaikäisen tytön törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelyistä. Yksi epäilty on vielä tavoittamattomissa.

Laajan ja poikkeuksellisen rikoskokonaisuuden tutkinnanjohtaja, ylikomisario Markus Kiiskinen sanoo, että epäillyn miehen etsintöjä on jatkettu heti itsenäisyyspäivää seuranneena aamuna.

– Hän liittyy samaan kokonaisuuteen ja häntä epäillään rikoksesta. Häntä ei ole vielä tavoitettu, mutta töitä sen eteen tehdään koko ajan. Uskon, että hänet tavoitetaan lähiaikoina, Kiiskinen toteaa.

Poliisi ei aio vielä tässä vaiheessa pyytää etsintöihin yleisön apua. Miehen oletetaan oleskelevan edelleen pohjoisessa. Jos häntä ei tavoiteta lähipäivinä, etsintöjen luonne muuttuu ja yleisön apua tarvitaan ensi viikolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Oulun poliisi tutkii Oulussa useita kuukausia kestänyttä alaikäisen tytön seksuaalista hyväksikäyttötapausta, johon liittyy ainakin kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Heistä seitsemän vangittiin 28. marraskuuta. Epäiltyjä on todennäköisesti lisää.

Rikoskokonaisuus alkoi paljastua poliisille loppukesästä. Epäillyt teot tapahtuivat yksityisasunnoissa eri puolilla Oulua.

Kaikki epäillyt tekijät ovat tulleet Suomeen pakolaisina tai turvapaikanhakijoina. Yksi on ollut maassa pidempään, suurin osa joitain vuosia. Osa heistä on pakolaisia, osalla on turvapaikkaprosessi vielä kesken ja osa on jo saanut Suomen kansalaisuuden.

Yksi epäilty on 38-vuotias, muut ovat 20–30-vuotiaita.