Oulussa lisätty poliiseja itsenäisyyspäivänä – raiskausuutiset kuumentaneet tunteita

Poliisin mukaan Suomen kansa ensin -soihtukulkue marssii Oulussa ensi kertaa.

Poliiseja kuvituskuvassa.

5.12.2018 16:21

Oulussa poliisi varautuu huomenna mahdollisiin levottomuuksiin julkisuuteen tulleiden hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyjen takia. Poliisin mukaan kirjoittelu sosiaalisessa mediassa on käynyt kuumana sen jälkeen kun useita ulkomaalaistaustaisia miehiä vangittiin epäiltynä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oulun poliisista kerrotaan, että itsenäisyyspäivän tapahtumia turvaa hieman enemmän poliiseja kuin viime vuonna.

Kaupungin keskustassa järjestetään illalla noin puoli kuudelta alkaen kaksi soihtukulkuetta, joista toinen on ylioppilaiden ja toinen Suomen kansa ensin -liikkeen. Poliisin mukaan molempiin kulkueisiin odotetaan noin sataa osanottajaa.

Ylikomisario Arto Autio kertoo, että Suomen kansa ensin -liikkeen soihtukulkue on itsenäisyyspäivänä ensimmäinen laatuaan kaupungissa. Lupaa kulkueelle haettiin Aution mukaan viime viikon lopulla, mutta hän ei tiedä, tapahtuiko se ennen ensimmäisiä uutisia raiskausepäilyistä.

– Soihtukulkueen järjestäjän kanssa on pidetty palaveria ja sovittu, että poliisi vetää kulkueen sen varmistamiseksi, että kaikki sujuu häiriöttömästi. Kuten ylioppilaiden soihtukulkueessakin, kertoo Oulun poliisin valvonta- ja hälytysyksikköä johtava Autio.

Poliisi haluaa myös varmistaa, etteivät ulkopuoliset häiritsisi kulkueita.

Autio korostaa, ettei itsenäisyyspäivän tapahtumiin ole kohdistunut mitään uhkauksia tai muuta vaaraa.

– Kirjoittelu voi kuitenkin aiheuttaa joissakin sellaista mielipahaa ja tunteenpurkauksia, että siihen tarvitaan poliisia, Autio muotoilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?