Oululaisfirma kehitti uuden kuvantamismenetelmän – keksintö toi 30 000 euron potin Slushissa

Oulun yliopiston tutkimuspohjainen startup Maknee on voittanut tämänvuotisen Slushin Life Science –kilpailun ja 30 000 euron pääpalkinnon.

Jerome Thevenot (vas.) vastaanotti palkinnon. Oikealla kilpailun tuomaristo.

5.12.2018 15:51

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijaryhmä on kehittänyt uutta kuvantamismenetelmää ja siihen perustuvaa teknologiaa nivelvaivojen kuten nivelrikon diagnostiikkaan ja seurantaan.

Menetelmä perustuu erilaisten signaalien mittaamiseen ja tulkintaan. Se on nopea, edullinen ja potilaalle vaivaton. Laitteen helppokäyttöisyys mahdollistaa sen käytön suoraan perusterveydenhuollossa, mikä tarjoaa aivan uusia käyttömahdollisuuksia nivelvaivojen diagnostiikkaan ja rutiininomaiseen seurantaan.

– Voittaja tarjosi ennalta ehkäisevää lääketieteellistä ratkaisua käyttämällä kekseliästä teknistä laitetta yhdistettynä datan älykkääseen hyödyntämiseen, perusteli kilpailun kansainvälinen tuomaristo.

Slush Y-science oli Slushin sivutapahtuma, jonka yhteydessä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Life Science Pitching –kilpailu startupeille ja pre-startupeille. Makneen työtä kilpailussa esitteli projektijohtaja tutkijatohtori Jérôme Thevenot lääketieteen tiedekunnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?