Seksuaalirikosten järjestelmällisyys ja laajuus yllätti – Oulun kaupunki tiivistää yhteistyötä poliisin kanssa - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Seksuaalirikosten järjestelmällisyys ja laajuus yllätti – Oulun kaupunki tiivistää yhteistyötä poliisin kanssa

Lastensuojeluviranomaiset auttavat poliisia syksyn aikana julki tulleiden tapausten selvittelemisessä.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo, että kaupunki kehittää yhteistyötään poliisin kanssa seksuaalirikosten ehkäisemiseksi.

5.12.2018 13:38

Oulun kaupunki aikoo tiivistää yhteistyötään poliisin kanssa seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan mukaan se tarkoittaa esimerkiksi omien toiminta- ja menettelytapojen arviointia nyt esillä olevien seksuaalirikosten selvittämisen jälkeen.

– Kaupunki haluaa antaa panoksensa nyt ilmi tulleen tapauksen aiheuttaman järkytyksen hoitamiseen sekä vastaavien rikosten ennaltaehkäisyyn yhteistyössä poliisin kanssa. Oulu on kaikesta huolimatta turvallinen kaupunki, niin aikuisille kuin lapsillekin, hän sanoo.

Laajalan mukaan ilmi tulleiden seksuaalirikosten laajuus, systemaattisuus ja pitkäkestoisuus ovat järkyttäneet myös virkamiehet. Hän kuitenkin muistuttaa, että rikokset pitää tutkia ja syyllisiä rankaista, mutta kaikkia maahanmuuttajia ei saa syyllistää joidenkin teoista.

Laajala sanoo kaupungin verkkosivuilla julkaisemassaan kirjoituksessa, että poliisi tekee hyvää työtä ja asiantuntijat tukevat ja auttavat hyväksikäytön uhreja.

– Kaupungin tukea annetaan kouluissa, sosiaali- ja terveyspalveluissa ja nuorten palveluissa. Chat-palvelumme toimii myös nimettömänä. Keskustelu lasten ja nuorten kanssa on tärkeää kaikilla foorumeilla ja kaikissa tilanteissa, niin kotona kuin kouluissa. Terveydenhoitopalvelut kouluissa ovat myös käytettävissä, Laajala toteaa.

Oulun kouluissa on nostettu keskusteluun some-käyttäytyminen ja sen vaarat. Lapsille ja nuorille pyritään antamaan tiedot ja taidot, joilla he pystyvät turvallisesti toimimaan myös nykyisenkaltaisessa some-ympäristössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?