Oulun seksuaalirikos­tutkinnassa voi tulla lisääkin epäiltyjä – uhri alle 15-vuotias tyttö: ”Epäiltyjä tekoja on tapahtunut useissa asunnoissa”

Kaikki epäillyt ovat poliisin mukaan ulkomaalaistaustaisia miehiä. Nyt epäiltyjä on seitsemän, mutta heitä saattaa tulla tapauksessa vielä lisää.

3.12.2018 16:14 | Päivitetty 3.12.2018 19:41

Poliisin mukaan on mahdollista, että Oulun laajassa seksuaalirikostutkinnassa tulee lisää epäiltyjä.

Oulun käräjäoikeus vangitsi viime viikolla seitsemän miestä epäiltyinä törkeistä lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista. Rikosnimikkeinä asiassa ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta sanoo Ilta-Sanomille, että epäiltyjä tulee tapauksessa mahdollisesti lisää.

– Tähän juttukokonaisuuteen liittyen meillä on seitsemän vangittua epäiltyä, mutta epäiltyjä on todennäköisesti enemmän kuin tämä seitsemän.

Kiiskinen ei kerro, kuinka monta mahdollisia uusia epäiltyjä on.

Tutkinnanjohtaja ei kommentoi uhrin tarkkaa ikää. Hän sanoo, että tyttö on yli 10-vuotias, mutta alle 15. Ylen mukaan uhri on kantasuomalainen tyttö.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet tänä vuonna useiden kuukausien aikana pääosin Oulussa yksityisasunnoissa.

– Tapahtuma-aika on kohtuullisen pitkä, ja näitä epäiltyjä tekoja on tapahtunut useissa yksityisasunnoissa, Kiiskinen sanoo.

Poliisin mukaan epäillyt ovat Oulun alueella asuvia ulkomaalaistaustaisia miehiä. Kiiskinen kertoo, että kaikki rikoksesta epäillyt tuntevat toisensa. Epäillyistä miehistä yksi on yli kolmekymppinen, muut ovat iältään 20–30-vuotiaita.

Poliisi ei suostu avaamaan sitä, mistä alaikäinen uhri ja epäillyt miehet tunsivat toisensa.

Rikosepäilyt alkoivat tulla poliisin tietoon loppusyksystä. Kiiskinen ei voi kuitenkaan kertoa, miten asia tuli poliisin tietoon.

Kiiskinen sanoi aiemmin STT:lle, ettei osaa sanoa, onko epäiltyjä seksuaalirikoksia tehty yhteisymmärryksessä tai ovatko epäillyt olleet tietoisia toistensa toiminnasta.

– Se on esitutkinnassa selvitettävä asia, en osaa siihen ottaa kantaa.

Kiiskisen mukaan ei ole tiedossa, että uhreja olisi kyseisessä tapauksessa muita.

Juttua täydennetty kauttaaltaan ja lisätty tutkinnanjohtajan kommentit 3.12.2018 klo 19.40.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?