Oulun festarikilpailu kiristyi – Qstock jatkaa valitsemallaan linjalla

Yhdysvaltalainen punk rock -suuruus The Offspring ja australialainen hard rock -yhtye Airbourne ovat oululaisen Qstock-festivaalin ensimmäiset isot ulkomaiset esiintyjäkiinnitykset.

The Offspringin punkkia kuullaan kesällä Oulussa.

29.11.2018 19:23

Oulun festarikilpailu kiristyi viime kesänä, kun Kuusisaaressa pidettiin perinteisen Qstockin lisäksi ensimmäinen Suomipop-festivaali heinäkuussa sekä Kuuska soi -tapahtuma elokuussa.

Festivaalijohtaja Mikko Forstén sanoo, ettei kiristynyt kilpailu ole vaikuttanut Qstockin järjestelyihin tai sisältöön. Perinteisintä festaria valmistellaan entiseen tapaan.

– Ohjelmalinja on vakiintunut viime vuosien aikana eikä muuttunut tilanne ole vaikuttanut siihen. Vaihtelua on vuosittain artistien varaustilanteen mukaan. Suurin osa artisteista on kotimaisia ja molempien iltojen pääesiintyjät ulkomaalaisia edelleenkin, Fostén toteaa.

Kaikkien kolmen kesäfestarin ohjelma on Forsténin mielestä riittävän erilainen, jotta kaikille riittää kävijöitä.

– Qstock on myyty ennakkoon loppuun jo kuusi kertaa peräkkäin. Näköjään tänne mahtuu useita tapahtumia, hän arvioi.

Ensi kesän festarin perjantain pääesiintyjäksi kiinnitetty The Offspring on julkaissut pitkän uransa aikana yhdeksän pitkäsoittoa, joista vuonna 1994 julkaistu Smash tasoitti tien maailmanlaajuiseen suosioon.

Neljä albumia tehneen Airbournen esikoinen Runnin’ Wild puolestaan palkittiin Metal Hammerin Golden God Awardsissa parhaana debyyttialbumina vuonna 2008, ja sittemmin yhtyeen ärhäkät biisit ovat saaneet huomiota myös useiden eri videopelien soittolistoilla.

Suomalaisittain ensi kesän Qstockin kiinnostavimpia nimiä on uusi superkokoonpano Ville Valo & Agents, joka on levyttänyt Rauli ”Badding” Somerjoen aikaisemmin julkaisemattomia kappaleita. Ensimmäinen single Orpolapsi kiurun julkaistiin syyskuussa, ja kokonaisen albumin vuoro on helmikuussa.

Muita tulonsa Qstockiin varmistaneita esiintyjiä ovat Anna Puu, Apulanta, Beast In Black, Barbe-Q-Barbies, Elastinen, Evelina, Infected Rain (MD), JVG, Kaija Koo, Michael Monroe, Popeda, Radiopuhelimet, Rytmihäiriö, Stam1na, The 69 Eyes, Vesala ja Vesterinen Yhtyeineen.

– Ensi kesän ohjelmisto on jo poikkeuksellisen hyvällä mallilla tässä vaiheessa vuotta. Joulun jälkeen isoja uutisia kerrotaan jo tammikuussa, kun muun muassa lauantain pääesiintyjä julkistetaan, Forstén toteaa.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 26.-27.7.2019. Viime vuonna tapahtuma keräsi 35 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Australialainen hard rock -yhtye Airbourne on toinen Qstockin kuuma kiinnitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?