Kaleva: Oulun sairaalassa raiskattu nainen kertoo kauhunhetkistään – kaksi miestä vangittiin epäiltyinä

Epäiltynä oleva kolmekymppinen mies kiistää raiskauksen ja tunnustaa vain varkauden yrityksen.

Noin kolmikymppistä miestä epäillään Oulun yliopistosairaalassa tapahtuneesta raiskauksesta.

16.11.2018 15:59 | Päivitetty 16.11.2018 17:13

Oulun käräjäoikeus vangitsi toisen Oulun yliopistosairaalan päivystyksessä tapahtuneesta raiskauksesta epäillyn miehen kello 14 alkaneessa istunnossa. Mies vangittiin todennäköisin syin raiskauksesta ja varkauden yrityksestä.

Epäilty raiskaaja oli istunnossa paikalla videon välityksellä, koska Ratakadun oikeustalon yhteydessä ei ole enää poliisivankilaa.

Raiskauksesta epäilty on noin kolmekymppinen mies. Hän istui paikallaan siniseen huppariin pukeutuneena. Hän ei halunnut tulla kuvatuksi istunnon alussa, mutta oikeus päätti sallia kuvaamisen. Sen sijaan asian käsittely käytiin yleisön läsnä olematta.

– En ole tehnyt mitään. En halua että minua kuvataan. Tunnustan vain varkauden yrityksen, raiskauksesta epäilty mies sanoi.

Hän peitti kasvonsa paperilla kuvauksen ajaksi.

Istunnon edetessä myös toinen mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä raiskauksesta ja varkauden yrityksestä.

Toinen raiskauksesta epäilty piilotti kasvonsa istunnon alussa. Kuvassa myös hänen asianajajansa Jutta Wallén-Leino.

Epäilty mies oli istunnossa läsnä videon kautta. Mustaan huppariin pukeutunut mies istui paikallaan pää painuneena. Hän ei vastustanut median kuvauslupaa, mutta ei nostanut päätään kameroita kohti. Käräjäoikeus käsitteli vangitsemista yleisön läsnä olematta.

Oulun poliisi otti kiinni kaksi epäiltyä paikan päältä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tapahtuneesta seksuaalirikoksesta. Oysin yhteispäivystyksessä potilaana ollut nainen kertoo tulleensa raiskatuksi sairaalan tiloissa aamuyöstä.

Poliisi tutkii tekoa nimikkeellä raiskaus. Kalevan julkaiseman uhrin kertoman mukaan hänet oli siirretty päivystyksen tiloissa rauhallisempaan tilaan. Potilas heräsi yöllä siihen, että häneen käytiin käsiksi. Asialla oli kaksi hänelle tuntematonta miestä. Nainen huusi ja yritti hälyttää apua, mutta hälytysnappi oli pudonnut lattialle.

Rikoskomisario Eveliina Karjalainen oli istunnossa videoyhteydessä vangitun miehen kanssa.

Nainen onnistui vapautumaan tilanteesta. Hän pakeni käytävään, näki vartijan ja sai apua.

Yhteispäivystyksen potilashuoneissa ei ole yksityisyyssyistä kameravalvontaa, mutta niissä on soittokellot avun kutsumista varten. Päivystyksessä on läsnä aina yksi vartija, tarvittaessa sinne saadaan paikalle kolme vartijaa.

Päivitys kello 17.13: Lisätty tieto, että toinenkin mies vangittiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?