Poliisi tutkii potilaan epäiltyä raiskausta – Oys: ”Tapaus sattui yhteispäivystyksessä”

Julkaistu:

Poliisi tutkii Oysin tiloissa viime yönä sattunutta seksuaalirikosta nimikkeellä raiskaus.
Poliisi tutkii Oulun yliopistosairaalan tiloissa viime yönä tapahtunutta seksuaalirikosta. Uhrina oli potilas ja poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä epäiltynä teosta.
Ensihoidon ja päivystyksen vastuualueen johtaja Matti Martikainen Oysista kertoo, että epäilty raiskaus on tapahtunut yhteispäivystyksen tiloissa. Asiaa selvittelee poliisi ja lisäksi Oys tekee omat, sisäiset selvityksensä.

– Sisäinen selvitys tapahtuneesta on käynnistetty. Tapaus sattui yhteispäivystyksen tiloissa, joissa on aina paikalla yksi vartija. Tarvittaessa paikalla on kolme vartijaa, hän toteaa.

Martikainen ei avaa tapahtumia laajemmin. Hänen mukaansa asiasta on tehty rikosilmoitus ja tapaus siirtyy siltä osin poliisin tutkittavaksi.

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystys Kajaanintiellä on auki aina. Siellä hoidetaan ympärivuorokautisesti sellaisia potilaita, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Virka-ajan jälkeen kaikki päivystystoiminta siirtyy yhteispäivystykseen, johon Oulun lisäksi kuuluu 12 lähikuntaa.

Yhteispäivystyksen turvallisuudesta huolehditaan kamera- ja kulunvalvonnalla sekä ympärivuorokautisella vartioinnilla. Yhteispäivystyksen tiloissa on myös turvahälyttimiä.