Oulun seutu

Matkustaja sähläsi turvatarkastuksessa Oulun lentoasemalla – poliisi haki pois koneesta, lento myöhästyi

Julkaistu:

Poliisioperaatio
Lento Oulusta Helsinkiin myöhästyi, koska yksi matkustajista ohitti epähuomiossa turvatarkastuksen. Matkustaja istui jo koneessa, kun poliisi tuli hakemaan hänet pois.
Ilta-Sanomien toimitukseen alkoi tulla alkuillasta uutisvihjeitä poliisioperaatiosta Oulun lentoasemalla.

Vihjeiden mukaan Norwegianin lento D8111 oli myöhästymässä siksi, koska poliisi kävi hakemassa yhden matkustajista mukaansa.

Oulun poliisi vahvisti tapahtuman Ilta-Sanomille, mutta ei kertonut syytä tapahtuneelle eikä sitä, epäilläänkö jotakuta matkustajista rikoksesta.

Finavian riskienhallintajohtaja Juha-Pekka Pystynen valaisee, että poliisitehtävän taustalla oli matkustajan inhimillinen erehdys.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turvatarkastukseen ja takaisin

Pystysen mukaan eräs matkustajista oli mennyt kertaalleen turvatarkastuksen läpi ja lähtöporteille, mutta oli jotenkin onnistunut päätymään takaisin turvatarkastusporttien toiselle puolelle.

Matkustaja ei enää mennyt uudelleen turvatarkastukseen, vaan oikaisi vastavirtaporttien kautta tarkastuksen ohi lähtöportille. Tämä luonnollisesti kiinnitti huomion lentoaseman valvonnassa.

– Jäljitimme kyseistä henkilöä ja havaitsimme, että hän istuu jo siellä koneessa.

– Silloin kun tulee tällainen niin sanottu järjestyshäiriö, pyydämme aina poliisin paikalle selvittämään, mistä on kysymys.

Poliisi haki matkustamosta

Finavian ilmoituksen jälkeen poliisi kävi hakemassa turvatarkastuksessa sählänneen matkustajan koneesta pois ja jututukseen.

– Ymmärtääkseni hän ei osannut sanoa syytä toiminnalleen. Siinä ei ollut kyse mistään muusta kuin ehkä ajattelemattomuudesta, sanoo Pystynen.

Pykäläisen mukaan kaikki matkustajat turvatarkastettiin uudelleen. Kone lähti kohti Helsinkiä jonkin verran myöhässä.

Pääsikö turvatarkastuksen ohittanut henkilö lopulta koneeseen vai veikö poliisi hänet mukanaan?

– Se tieto mikä minulla on asiasta, niin hän pääsi uuden turvatarkastuksen jälkeen koneeseen ja matkaan normaalisti.