Oulun seutu

Suomen halvin bensa ei aiheuttanut ruuhkaa aamulla – tuleva levyseppähitsaaja Valtteri säästi 16,50 euroa

Julkaistu:

Suomen halvinta bensaa ja dieseliä on tarjolla tänään kolmella paikkakunnalla: Iissä, Ylivieskassa ja Lahdessa. Auton voi tankata iltayhdeksään asti 30 senttiä litralta halvemmalla kuin tavallisesti.
Polttoaineen alennus voi parhaillaan merkitä keskivertoautolla ajettaessa yli 30 euron säästöä tankkauksessa. Suomen kalliimman ja halvimman bensan ja dieselin erotus on päivän aikana yli 50 senttiä litralta.

Polttoaine.netin hintojen mukaan Suomen kalleinta 95-bensaa myytiin eilen Polvijärvellä hintaan 1,709 euroa litra. Iissä, Ylivieskassa ja Lahdessa Suomen halvin 95 maksaa tänään 1,199 euroa. Eroa hinnoissa on 0,51 euroa.

Suomen kalleinta dieseliä myydään Vantaalla hintaan 1,699 euroa. Maan halvimman hinta on 1,169. Eroa kertyy 0,53 euroa.

Iissä päivän alennukset otettiin vastaan rauhallisesti. Edellinen roima alennus muutama vuosi sitten toi Nelostielle ruuhkia heti aamusta. Tällä kertaa liikkeelle päästiin ilman kilometrien mittaisia jonoja. Ylivieskassa tankeille jonotettiin heti klo 8 jälkeen.

Iiläinen Sari Keinänen pysäköi autonsa polttoaineen jakelupisteelle aamulla ennen yhdeksää. Tankki täyttyi bensalla ja säästöä kertyi 15 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vein lapset kouluun ja vapaapäivän kunniaksi tulin tankille. Myöhemmin käyn vielä täyttämässä perheen toisen auton tankin. Jos olisi jonoa, en viitsisi vaivautua, mutta kun näin helposti sujuu, niin mikä ettei, perheenäiti tuumaa.

Keinäsen perheessä on kaksi autoa. Molemmat vanhemmat käyvät päivittäin Iistä Oulussa töissä. Työmatkaa kertyy noin 80 kilometriä päivässä. Bensan ja dieselin hintaeron kaventuessa perheessä on vaihdettu bensa-autoihin.

– Kun hinnat alkavat lähestyä toisiaan, niin dieselautoa ei kannata enää pitää. Työmatka-ajoa kertyy jo sen verran, että pitää miettiä millä ajaa, Keinänen sanoo.

Tavaratalo Kärkkäinen alensi bensan ja dieselin hintaa torstaipäivän ajaksi 30 sentillä litralta. Alennus on voimassa klo 8–21. Tankata saa vain suoraan tankkiin, kanistereita ei sallita. Iin Kärkkäisen myymäläpäällikkö Reijo Hirvasniemi arvelee, että pisimmät jonot ovat luvassa iltapäivällä työpäivän paluuliikenteessä.

– Olemme varanneet kahdeksan liikenteen ohjaajaa töihin ohjaamaan autoja tankeille. Puolenpäivän jälkeen alkaa ruuhka, hän arvioi tilanteen kehittymistä.

Hirvasniemen mukaan halpaa polttoainetta riittää kaikille tankkaajille jonoista huolimatta.

– Säiliöt on täytetty ja tankkiauto odottaa varulta passissa nurkan takana. Tavoitteena on yleensäkin pitää hinnat seutukunnan edullisimpana. Bensa on hyvä palvelutuote, katteen puolesta ei ole niin väliä, hän toteaa.
Ammattioppilaitokseen Haukiputaalle ja Kaukovainiolle matkalla olleet Valtteri Lievetmursu ja Juho Kantola pysähtyivät tankkaamaan halpaa dieseliä, kun huomasivat alennusilmoituksen verkosta.

– Kaverit ja some kertoivat, että nyt saa tankata halvalla. En ole laskenut säästöä tarkasti, mutta parinkympin säästö tuntuu hyvältä opiskelijan lompakossa, Lievetmursu kommentoi autoa tankatessa.

Tulevan levyseppähitsaajan auton tankkiin mahtui 55 litraa dieseliä. Säästöä kertyi 16,50 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt