Oulun seutu

Lentokenttä vielä vesiongelmien ulkopuolella – Veden jakelupiste Oulunsalossa kauppakeskuksen pihalla

Julkaistu:

Oulunsalon vesiongelmat laajenevat. Koliformisia bakteereita löytyi maanantaina otetuissa näytteissä aikaisempaa laajemmalta alueelta.
Vettä joudutaan keittämään aikaisempaa laajemmalla alueella Oulunsalossa. Oulun kaupungin Oulunsalosta keittokehotusalueen ulkopuolelta otetussa näytteissä todettiin koliformisia bakteereita maanantaina 5. marraskuuta.

Keittokehotusaluetta laajennetaan koskemaan Niemenrannan ja Karhuojan lisäksi näiden eteläpuolista aluetta Lentokentäntielle saakka. Keittokehotus ei koske Pitkäkankaan eikä lentoaseman aluetta.

Koliformisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia. Oulunsalon alueelta otetaan edelleen vesinäytteitä päivittäin. Virusnäytteiden tulokset valmistuvat ensi viikon (46) alussa.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin tiistaihin 13.11.2018 klo 16.00 saakka, jolloin viimeistään annetaan uusi tiedote. Tiedotteet ovat luettavissa Oulun seudun ympäristötoimen kotisivuilta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keittokehotus koskee Oulun kaupungin Oulunsalon suuraluetta. Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään 5 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja eläinten juomavetenä normaalisti. Vettä voi myös käyttää pyykin- ja astioiden pesuun. Muualla Oulussa talousvesi on moitteetonta.

Oulun Vesi on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia.

Vesitorni on poistettu toistaiseksi käytöstä ja tyhjennetty. Tornin allastilat pestään ja desinfioidaan lähipäivien aikana. Oulunsalon keskustan ja Niemenrannan alueella on yhteensä 11 näytteenottopistettä, joista vedenlaatua tarkkaillaan.

Oulun Vesi siirtää tänään iltapäivällä varaveden jakelupisteen kauppakeskus Kapteenin pihalle, osoitteeseen Karhuojantie 2, josta voi käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Varavedenjakelupisteestä jaetaan vettä arkisin klo 7.00 – 21.00 ja viikonloppuna klo 8.00 – 21.00.

Vesiongelmat alkoivat Oulunsalossa, kun 31. lokakuuta ja 1. marraskuuta otetuissa näytteissä todettiin koliformisia bakteereita. Niiden esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia.