Lakko murskasi Elsin ja Tertun jumppahaaveet Oulussa: ”Pääministeri saisi heittää höpötykset pois!” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Lakko murskasi Elsin ja Tertun jumppa­haaveet Oulussa: ”Pääministeri saisi heittää höpötykset pois!”

Oululaiset eivät menettäneet hermojaan maanantaiaamuna, vaikka liikuntapaikkojen ovet pysyivät lakon vuoksi kiinni. Raksilan ja Raatin uimahalleihin yritti sisään aamun aikana muutama käyttäjä.

Terttu Vafidis ja Elsi Myllylä pyöräilivät Raksilan uimahallille tarkistamaan lakkotilannetta.

22.10.2018 10:43

Eläkeläisten jumpassa maanantaisin käyvät Elsi Myllylä ja Terttu Vafidis pyöräilivät Raksilaan, vaikka molemmilla oli tieto JHL:n lakon vaikutuksista Oulussa.

– Lakosta on tiedotettu hyvin, mutta lähdin joka tapauksessa aamulenkille ja pyöräilin uimahallin kautta. Maanantaiaamuisin on vuorossa eläkeläisten voimaa ja tasapainoa kehittävä jumppa, mutta nyt jumppa vaihtui sauvakävelyyn, Myllylä kertoo.

Jumppakaverukset vakuuttavat, että lakko ei haittaa ja aina on varasuunnitelmia sen tilalle.

IS seuraa lakon vaikutuksia hetki hetkeltä. Seuranta-artikkeliin pääsee tästä.

Lakosta tiedotettiin uimahallien ovessa.

– En tule pahalle päälle, vaikka jumppa meni sivu suun. Työläiset ovat oikealla asialla. Itsekin olen entinen JHL:n työntekijä, joten ymmärrän tilanteen oikein hyvin, Vafidis toteaa.

Myös Myllylän ajatukset ovat lakkolaisten puolella.

– Pääministeri saisi heittää höpötykset pois, 75-vuotias Myllyllä huikkaa pyörän selkään noustessaan.

Raatin uimahallin oven takana on rakennuksessa toimistolla olevan miehen mukaan käynyt jonkin verran väkeä. Oveen kiinnitetty tiedote lakosta on riittänyt selitykseksi kävijöille.

Oululainen Tiia Koskenkorva ei sen sijaan muistanut lakkoa lainkaan. Hän pyöräili Raattiin hakemaan avainta Tuiran talviuintipaikalle.– Oho, en yhtään muistanut koko lakkoa! Pitää palata asiaan lakon jälkeen keskiviikkona. Uinti vaihtuu juoksulenkkiin, pyöräilyyn ja salilla käyntiin, Koskenkorva tuumaa uimahallin ovella.

Tiia Koskenkorva unohti lakon alkamisen ja yritti turhaan hakea talviuintipaikan avainta Raatista.

Lue lisää: Syyslomalaiset eivät pääse uimahalliin tai ulkoliikuntapaikoille Oulussa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestää kaksipäiväisen poliittisen lakon maanantaina ja tiistaina 22.–23. lokakuuta. Oulussa lakon vaikutukset ulottuvat muun muassa päiväkotien ruuanjakeluun ja Serviisin henkilöstöruokaloihin.

Myös kaupungin sisä- ja ulkoliikuntapaikat pitävät ovensa suljettuina. Poikkeuksena on Ouluhalli, joka pidetään syyslomalaisille suunnatun X-ON-tapahtuman vuoksi avoinna tiistaina klo 13–21.

Raksilan jäähalli on kiinni ja jäävuorot on peruttu. Myös Linnanmaan jäähallin vuorot on peruttu. Harjoitushalli Raksila 2 on aamupäivällä avoinna. Sen vuorot on varattu liigajoukkueelle sekä A- ja B-nuorten joukkueille.

JHL:n lakossa on mukana yli 10 000 työntekijää. Lakolla vastustetaan hallituksen esitystä heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?