Oulun seutu

Kari-Pekka Toivonen irtisanoutui Oulun Teatterista – ”Tämä on yksi näytelmä, joka loppuu keväällä”

Julkaistu:

Pohjoisen teattereissa käy kylmä vinkka. Kari Väänänen irtisanoutui Rovaniemeltä helmikuussa ja Kari-Pekka Toivonen Oulusta maanantaina.
Oulun Teatterin taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen on irtisanoutunut tehtävästään. Teatterin hallituksen puheenjohtaja Matti Karhula sanoo, että uutta johtajaa ryhdytään etsimään mahdollisimman pian.

– Taiteellinen johtaja on tehnyt oman päätöksensä, josta hän on ilmoittanut toimitusjohtajalle. Hallitus reagoi siihen omalla tavallaan. Hallitus kokoontuu 29.10. ja siellä pyritään linjaamaan seuraavat toimet, Karhula sanoo.

Hänen mukaansa Toivosen irtisanoutuminen oli yllätys, ja toisaalta taas ei ollut.

– Teatterissa tapahtuu henkilövaihdoksia koko ajan. Tämä on yksi näytelmä, joka loppuu keväällä, Karhula kommentoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teatterinjohtajan irtisanoutumisesta kertoi Kaleva verkkosivuillaan.

Toivosella on teatterin kanssa toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Irtisanomisaika on puoli vuotta. Työt Oulussa jatkuvat huhtikuun 2019 puoliväliin saakka.

Oulun Teatterissa on muhinut kiista henkilöstön ja Toivosen välillä jo pitkään. Toukokuussa teatterin uusi hallitus sai työntekijäryhmiltä kirjelmän, jossa tuotiin esiin huono johtaminen, epätasa-arvoinen työnjako, epäasiallinen käytös ja johtajan poissaolot.

Karhulan mukaan kirjeessä olevia asioita on selvitelty syksyn aikana.
Toivonen valittiin Ouluun Turun Linnateatterista vuonna 2014. Oulun Teatterin taiteellisena johtajana hän seurasi myös Linnateatterista tullutta Mikko Koukia.

Toivosen puoliso, näyttelijä Merja Larivaara aloitti työt Oulussa syyskaudella 2014. Hänen määräaikainen työsopimuksensa Oulussa päättyy 31.7.2019. Larivaara on virkavapaalla Helsingin kaupunginteatterista.

Toivonen on jo julkistanut ohjaavansa Turun Linnateatterille näytelmän Akselin ja Elinan hääfarssi. Se saa ensi-iltansa 6. kesäkuuta. Linnateatterin toimitusjohtaja on Maija Palonheimo, joka työskenteli Oulun Teatterissa toimitusjohtajana Tuija Hyppösen perhevapaan sijaisena 1.8.2015 – 31.7.2017 Kari-Pekka Toivosen rinnalla.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Toivosta kommentoimaan irtisanoutumistaan.